Зв'язатися з автором

Боремося з самою проблемною зоною ніг – ефективні способи прибрати “вушка”


Галіфе (“вушка”)-це жирові відкладення, що локалізуються на зовнішній стороні стегон. Для більшості дівчат це сама проблемна зона на тілі. “Вушка” можуть з’явитися у жінок різних вікових категорій з ряду причин: із-за генетичної схильності, гормонального збою, хронічних стресів, відсутності належних фізичних навантажень (при малорухомому способі життя), зловживання висококалорійними продуктами, що містять прості вуглеводи.

Чому “вушка” йдуть найгірше під час схуднення/занять спортом?

Як правило, до появи “ушек” найбільш схильні дівчата з грушовидною фігурою. Галіфе може виникнути на тлі слабкості м’язового тонусу, що призводить до утворення складок з боків. Багато дівчат скаржаться, що від дієт і регулярних занять спортом вдалося позбавитися від живота, а не від галіфе.

Накопичення жиру відбувається для того, щоб організм міг розтрачувати його в стресових ситуаціях, тому усунути зону “галіфе” не просто. Відмічено, що “вушка” йдуть в останню мить. Це пов’язано з тим, що дівчата худнуть згори-вниз. Найголовніше у вирішення проблеми-комплексний підхід. Для позбавлення від “ушек” вимагається дотримуватися особливої дієти і регулярно здійснювати комплекс фізичних вправ.

Результативні вправи на проблемну зону

Просто займатися фитнесом, здійснювати кардио-тренировки або ходити в тренажерний зал-недостатньо. Це дозволить скинути загальну вагу і підтягнути тіло, але не допоможе усунути жирові скупчення на стегнах. Важливо робити саме ті вправи, які робитимуть навантаження на проблемну зону. Нижче представлений список найбільш ефективних вправ, які можна здійснювати в домашніх умовах без додаткового устаткування.

  4 природні способи підвищити енергію взимку


Махи убік

Махи ногами убік-базова вправа у боротьбі з “вушками”, його можна здійснювати, як стоячи, так і лежачи. Рекомендується чергувати обидва варіанти. Початкове положення: стоячи, спина пряма, ноги разом. Здійснюють махи убік так, щоб утворився кут 45° (високо піднімати ногу не вимагається). Піднімають ногу на видиху, опускають на вдиху. Кількість повторень-15 (на кожну ногу), по 2 підходи.

Махи убік (“пожежний кран”)

Початкове положення: Стоячи рачки, живіт втягнутий, кут між руками і тілом-90°. На видиху зігнуту праву ногу піднімають (повільно) убік до рівня спини. У максимально верхній точці затримуються на лічені секунди і на вдиху повертаються в первинне положення. Аналогічно роблять з лівою ногою.

Виконуючи “пожежний кран”, не можна робити сильний прогин в попереку, напружувати суглоби і відводити ногу ривками. Кількість повторень-15 (для кожної ноги) по 2 підходи. Ця вправа добре опрацьовує сідничні (велику, середню і малу), напівсухожильний і двоголовий м’яз стегна. Якщо вправа дається занадто легко, можна збільшити кількість підходів або застосовувати еластичну стрічку.

Корисні властивості індички для людини

Дієтичне м’ясо індички має корисні властивості для людини завдяки багатому хімічному складу. Систематичне вживання птаха (філе, крил, грудки, гомілки, шиї і т. п.) чинить позитивну дію на організм, а саме:

  1. Покращується стан шкірних покривів. Збільшується енергійність, зменшується нервозність, проходить почуття слабкості і зникає неуважність.
  2. Нормалізується режим сну, зміцнюється нервова система завдяки незамінним амінокислотам, що входять до складу продукту, які впливають на роботу головного мозку. Окрім цього, покращується настрій, і людині стає набагато простіше позбавлятися від напруги і розслаблятися після важкого дня або фізичних навантажень.
  3. Зміцнюються зуби і кістки за рахунок тих, що входять до складу м’яса індички кальцію і фосфору.
  4. Нормалізується робота щитовидної залози і виробітку гормонів. Окрім цього, індичку можна їсти з метою профілактики захворювань щитовидки.
  5. М’ясо індички є профілактичним засобом від когнітивних порушень, а також ракових утворень. Окрім цього, продукт допомагає зміцнити імунну систему.
  6. Знижується рівень поганого холестерину в крові, а рівень хорошого підвищується.
  7. Покращується робота підшлункової залози, а якщо є м’ясо без шкіри щодня, то можна понизити ризик виникнення раку підшлунковою.
  8. Збільшується витривалість і зміцнюються м’язи через що продукт особливо цінується спортсменами. М’ясо допомагає формувати міцні м’язи не лише високому вмісту білку в складі, але і тому, що збільшує працездатність, за рахунок чого покращується продуктивність фізичних навантажень.
  Кардіо-тренування для спалювання жиру : факти, особливості, вправи + 8 міфів про кардио-тренировках


Окрім цього, регулярне вживання птаха допомагає поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, позбавитися від замків і прискорити метаболічні процеси.

Примітка: шлунки і шкіра індички також мають багатий набір мінералів, проте якщо перші можна їсти під час дієти завдяки низькій калорійності, то шкіра птаха ніякої корисної дії на організм не чинить. Жир індички має поживні властивості і в помірній кількості може застосовуватися в кулінарії.

запечені ніжки індички з картоплею і помідорами у формі для запікання з фольгою

Користь печінки птаха

У складі печінки птаха міститься велика кількість білків і необхідних для правильної роботи людського організму мінералів і вітамінів. Користь від систематичного вживання продукту в помірних кількостях (100-150 грамів в добу) проявляється таким чином:

  • покращується процес кровотворення, завдяки чому знижується ризик розвитку анемії;
  • сповільнюється процес старіння;
  • прискорюється відновлення клітин;
  • покращується робота репродуктивної системи у жінок;
  • зміцнюються стінки судин і покращується робота імунної системи;
  • підвищується гострота зору;
  • зміцнюються нігті і волосся;
  • нормалізується робота щитовидки.

А також до складу продукту входить нікотинова кислота, яка нерідко застосовується в лікарських препаратах для лікування захворювань різного роду, таких як атеросклероз, хвороби печінки, пелагра і т. п.

  Як правильно слід робити прогресію навантаження


Користь серця для здоров’я

Серце індички не лише має широке застосування в кулінарії, але і робить користь здоров’ю людини. Лікарі рекомендують включити субпродукт (приготований будь-яким способом, окрім жаріння) в раціон людям:

  • що страждає порушеннями процесу утворення клітин крові, а також анемією;
  • з поганим зором;
  • які займаються спортом або мають справу з регулярними фізичними навантаженнями;
  • з депресивними розладами;
  • з синдромом втоми;
  • працюючим на посадах, що вимагають підвищеної мозкової активності (лікарі, педагоги і т. п.).

Окрім цього, серце бажано регулярно вживати людям, які часто піддаються стресу або нервовим навантаженням.

Індичка як елемент меню для схуднення

Найбільш відповідними для схуднення вважаються філе і грудка індички, оскільки ці частини птахи самі низькокалорійні. М’ясо індички корисне для схуднення завдяки тому, що воно допомагає тримати м’язи в тонусі і насичує організм необхідними для нормального функціонування мінералами, а також вітамінами.

Рекомендована добова доза споживання продукту складає 250-300 грамів, для схуднення-150-200 грамів.

При регулярному вживанні м’яса птиці покращується процес травлення, за рахунок чого розгониться метаболізм і в організмі з’являється додаткова енергія, яка стимулює тіло до прояву активності (у разі тих, що худнуть-до занять спортом).

Важливим моментом для схуднення є спосіб приготування птаха. Найбільш відповідними є запікання в духовці, варіння, готування на пару або на сковороде-гриль.

Невелика довідка за тривалістю готування :

  • грудку або філе необхідно варити упродовж півгодини;
  • стегно або гомілка-впродовж однієї години;
  • цілу тушку-не менше трьох годин;
  • запікати цілого птаха (4 кг) необхідно не менше двох з половиною годин.
  Чи шкідливо смажити на вершковому маслі: секрети здорового харчування


Для маринаду не можна використати сметану або майонез, слід обмежитися лимонним соком, різними спеціями, соєвим соусом, винним оцтом, часником, гірчицею, а також можна використати невелику кількість меду.

два шматки свіжого філе індички, листя салату, пряні трави і червоний перець

Шкода індички і протипоказання

Для того, щоб м’ясо індички не завдало шкоди організму людини, необхідно утриматися від його вживання у разі індивідуальної непереносимості або алергії на білок. Окрім цього, існує декілька протипоказань:

  • подагра;
  • хвороба нирок.

Занадто часте вживання продукту або порушення рекомендованої добової норми негативно відіб’ється на стані здоров’я людей, у яких :

  • підвищений артеріальний тиск;
  • ожиріння (особливо це стосується поїдання жиру або шкіри індички);
  • підвищений рівень холестерину в крові;
  • последнии стадії онкологічних захворювань;
  • захворювання серцево-судинної системи.

У помірних кількостях відварений або запечений продукт, приготований без шкіри і не на жиру, можна їсти. Шкіра індички висококалорійна і шкідлива, тому рекомендовано знімати її перед готуванням.

Серце і печінка містять велику кількість холестерину, тому є їх необхідно обережно і у збалансованій кількості (100-150 грамів в день), особливо це стосується людей з підвищеним рівнем холестерину в крові.

  Скільки калорій потрібні людині в день, щоб схуднути або набрати масу


запечена індичка на обробній дошці

Індичка-це корисний продукт з низькою калорійністю, високим вмістом білку і багатим хімічним складом. М’ясо індички рекомендовано їсти спортсменам-чоловікам і жінкам, що худнуть. Продукт чинить позитивну дію як на функціонування деяких внутрішніх органів, так і на роботу усього організму в цілому. Крім того, корисним є не лише філе, але і стегна, печінка, серце, а також інші частини птаха.

Зміст

  • 1 Склад і калорійність
  • 2 Корисних властивості індички для людини
    • 2.1 Користь печінки птаха
    • 2.2 Користь серця для здоров’я
  • 3 Індичка як елемент меню для схуднення
  • 4 Шкода індички і протипоказання

© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ