Зв'язатися з автором

Які вуглеводи не засвоюються в організмі людини?


Вуглеводи, які не засвоюються в кишковику людини, тобто не розщеплюються під дією травних ферментів на простіші з’єднання, називають “полісахарид”, “клітковина” або “грубі харчові волокна”. Перше визначення не зовсім вірне, адже клітковина-це один з різновидів незасвоюваних харчових волокон.

Незважаючи на відсутність харчової цінності, грубі харчові волокна дуже корисні для шлунково-кишкового тракту і організму в цілому. До їх числа відносяться наступні вуглеводи:

  • целюлоза-міститься в стеблах і деревині рослин, цвітній і качановій капусті, зеленому горошку, в деяких бобових, у буряці, перці і моркві;

  • геміцелюлоза-міститься в оболонках насіння, твердих оболонках стебел рослин, крупі з цілого нешліфованого зерна, в коренеплодах буряка і зелені петрушки;

  • клітковина-міститься у висівках, пластівцях з неочищеного зерна, у висівковому борошні, брюссельській, кольоровій і білокачанній капусті і у брокколі;

  • пектин-міститься в плодах (переважно в шкірці) яблук, лимонів, сушеному горошку, у брюссельській капусті і брокколі;

  • лігнін-міститься в коренеплодах редису, стеблах гірчиці, в плодах баклажана і горосі (при тривалому зберіганні овочів кількість лігніну в них збільшується).

  . Штанга - прекрасна річ. Вільні ваги дають можливість розвивати силу, баланс і навіть витривалість (в разі КроссФіта). Але це не так просто, як тобі може здатися - прийти в зал і підняти штангу. І новачок, і елітний спортсмен повинні однаково фокусуватися на фундаментальних засадах. Є важливі речі, які слід брати до уваги при роботі зі штангою, і які слід розуміти не тільки для своєї безпеки, а й для забезпечення надійного фундаменту для свого подальшого розвитку. Я пропоную розглянути кілька базових речей, які часто ігноруються, але які є вкрай важливими для твого успішного майбутнього в роботі зі штангою. 1. Хват «замок» 2. Не рони порожню штангу 3. Контроль над кором 4. Тримай ближче до тіла 5. Знай, як / коли скидати 6. Зроби штангу своєю пані 1. Хват «замок» Візьми в звичку використовувати хват «в замок». Незважаючи на те, що перші кілька місяців у тебе будуть хворіти великі пальці рук, згодом твої передпліччя скажуть тобі «Спасибі!», А головне - це позначиться на твоїх результати в майбутньому. Хват «в замком» дозволяє атлетові зберігати контроль над штангою і мати більш чіпкий хват, що знижує ризик вислизання штанги або перенапруги передпліч. Хват «в замок», це коли ти обхоплює великий палець вказівним і середнім. Для деяких дівчат, у яких не дуже великі долоні, це може бути досить непросто, але в результаті ти отримаєш чудовий хват, з яким можна буде домагатися відмінних результатів. 2. Не рони порожню штангу В штангах є підшипники. Підшипники дозволяють навантаженим кінців штанги провертатися, коли ти її піднімаєш. Це допомагає при вибухових різких рухах, таких як ривок або взяття штанги на груди. Коли ти так швидко худне порожню штангу або дозволяєш одному з її кінців вдаритися об підлогу, є ризик що підшипники вийдуть з ладу. Навіть коли ти знімаєш з неї ваги, важливо щоб гриф не впав на землю. Не дивлячись на те, що гриф може витримувати чортову тонну ваги, тобі слід ставитися до нього з повагою, якщо ти не хочеш потім мучитися, коли через неможливість провернутися навколо своєї осі, штанга буде бити тебе по рукам. 3. Контроль над кором Коли люди починають займатися будь-яким видом силових програм, дихання повинно стати важливою частиною того, чому вони навчаються. Глибокий вдих допомагає атлетові задіяти його (або її) м'язовий корсет. А якщо зробити видих невчасно, то в результаті можна отримати розслаблення м'язів корпусу, що при виконанні будь-якої вправи зі штангою може привести до невдачі або навіть до травми. Утримання напруги в м'язах корпусу грає важливу роль в успішному і безпечному виконанні вправ. 4. Тримай ближче до тіла Чим далі від тіла ти тримаєш щось, тим важче воно здається і тим складніше цю річ контролювати. Штанга тут не виняток. Все важкоатлетичні вправи (взяття на груди, поштовх, ривок) виконуються з утриманням ваги якомога ближче до тіла. Утримуючи штангу ближче до тіла, ти зможеш виконувати руху ефективно, оскільки траєкторія штанги стає більш прямолінійною і спрямованої виключно вгору. Тримай штангу ближче до тіла і ти побачиш наскільки легше тобі буде підняти той же вага. 5. Знай, як / коли скидати Не дивлячись на те, що вкрай важливо навчитися правильно виконувати ті чи інші вправи, невдачі при навчанні неминучі. Такий наш світ. Відповідна реакція на невдачу під час виконання вправи - відкинути штангу подалі (замість того, щоб боротися з нею). Знання того, як потрібно падати і як кидати штангу, дасть тобі впевненість і знизить ризик отримання травм. 6. Зроби штангу своєю пані Коли у тебе є вільний час поза залою, витрать його на штангу. Вивчення складних вправ і простих технічних елементів, а також постійний розвиток сили вимагає певної самовіддачі. Якщо важкоатлетичні вправи і сила для тебе в пріоритеті, то важливо щоб ти приділяв цьому аспекту більше уваги. Мало хто з нас народився зі штангою в руках, так що буде потрібно час і певну кількість повторень, щоб досягти певного рівня і домогтися результатів. Твої відносини зі штангою повинні в чомусь нагадують любов. Якщо ти будеш ставитися до неї з повагою і будеш старанно працювати, то зможеш стати краще і сильніше, набуваючи нового досвіду. Але якщо ти будеш лінуватися або ігнорувати описані вище поради, то нічого доброго з цього не вийде. Пам'ятай ці шість правил і практикуйся кожен день. 1212121212 width = "770" height = "433" src = "https://www. youtube. com/embed/tQyn_x146fA? feature=oembed" frameborder = "0" allow = "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture "allowfullscreen> 131313131313 Перекладено з theboxmag. com Симптоми перетренованості які бувають і як з ними боротися


Окремий різновид нерозчинної або неперетравлюваної клітковини-протопектин-є комплексом, що складається з пектину, целюлози і геміцелюлози. Міститься цей вид грубих харчових волокон в недозрілих плодах. Не розщеплюються під впливом травних ферментів і декстраны-особлива група полісахаридів, створена в процесі життєдіяльності деяких бактерій на поживному середовищі з сахарози.


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ