Зв'язатися з автором

Концентрат сироваткового протеїну проти ізоляту: в чому різниця?


Один з двох основних компонентів молока-молочна сироватка-робиться з рідкої частини молока, яка відділяється від сиру (другого основного компонента) в процесі виробництва сиру. Сироватка містить білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінерали.

Із-за своєї насиченості амінокислотами і із-за легкої засвоюваності сироватка, можливо, найпопулярніша спортивна поживна добавка. Сироватковий протеїн, як показують наукові дослідження, потрібний для прискорення синтезу білку в м’язах, для стабільного спалювання жирової тканини і для зміцнення імунної системи. Також, сироватка покращує чутливість до інсуліну і помітно знижує апетит. Крім того, концентрат сироваткового протеїну прискорює виробництво глутатиона-антиоксиданту №1 наших організмів.

Зміст статті

  • Ізолят і концентрат сироваткового протеїну
    • Як виготовляють сироватковий протеїн?
    • Чому ж така важлива різниця між концентратом і ізолятом сироватки?
  • Так який же тип сироваткового протеїну вибрати?

Ізолят і концентрат сироваткового протеїну

Сироватковий протеїн існує в трьох основних формах: ізолят, концентрат і гідролізат (ізолят після додаткової обробки). Ця стаття акцентує відмінності між концентратом сироваткового протеїну і ізолятом. Обидві форми містять білок молочної сироватки, але ізолят сформований з концентрату молочної сироватки того, що пройшов через подальшу обробку. Саме вона робить кінцевий продукт максимально насиченим білком, на відміну від концентрату молочної сироватки. Ця обробка дає нам продукт, який істотно відрізняється від концентрату молочної сироватки.

  10 причин відмовитися від солодкого і 10 рад як цього досягти


Як виготовляють сироватковий протеїн?

Рідка частина молока під тиском пропускається через спеціальні фільтри, формуючи білок молочної сироватки. Отримана речовина проходить просушування і утворює сироватковий білковий концентрат. Концентрат містить в різних об’ємах жири і вуглеводи у вигляді лактози. Кількість білку в лактозі-від 30% до 80%. Серед цих білків безліч білків з субфракціями-вони біологічно активні і корисні для здоров’я. Їх називають пептидами. Ці пептиди повинні залишатися у своєму рідному, неденатурованому виді (це саме та форма, яка існує в природі). Тільки так він проявляє свої корисні властивості.

Чому ж така важлива різниця між концентратом і ізолятом сироватки?

Оскільки сироватковий концентрат піддають подальшій обробці і очищенню в ізолят сироваткового білку, то внутрішні білкові структури можуть погіршуватися, і втрачати свою біологічну активність. Варто звернути увагу на те, що при денатурації білку, склад амінокислот не зміниться, І, відповідно, ніякого негативного впливу але ріст м’язів спостерігатися не буде. Усі білки в процесі травлення розщеплюються на невеликі білкові ланцюги і окремі амінокислоти (денатуровані). Тому, не важливо, чи відбувається цей процес в кишковику або на заводі-м’язам байдуже яким чином білки потрапляють у ваш організм і де вони розщеплюються.

  Як позбавитися від товстих рук: 5 ефективних вправ


Проте, оскільки денатурація може вплинути на біологічну активність деяких пептидів, концентрат сироватки, теоретично, має перевагу для здоров’я на відміну від ізоляту. Сироватковий ізолят має в складі значні кількості біологічно активних пептидів. В процесі очищення ізолят проходить через іонообмін, тоді як виробництво концентрату, по суті, усуває усі біологічно активні з’єднання. Методи мікрофільтрації, такі як фільтрація за технологією Cross Flow Micro, є більше найбільш дорогими, але саме вони позбавляють ізолят цінних біологічно активних пептидів. Гідролізований сироватковий ізолят-це продукт, який вже розбитий на невеликі пептиди, що швидко всмоктуються в кров. Але знову ж таки, ця додаткова обробка приносить в жертву зміцнюючі здоров’я біологічні речовини.

Так який же тип сироваткового протеїну вибрати?

При виборі типу сироваткового білку варто поуважніше розглянути ваші цілі, бюджет і медичні показники (наприклад, які-небудь алергії). Оскільки сироваткові концентрати містять значну кількість лактози, вони безперечно не підійдуть тим, хто від народження її не переносить. Очищені ізоляти дорожчі і містять мінімальну кількість корисних для здоров’я з’єднань, на відміну від концентратів. В той же час вміст білку в них куди більше концентрований. Це важливо для тих, хто обмежує себе в калоріях і хоче наситити себе білком, знаходячись на строгій дієті. Ізолят значно швидше засвоюється, ніж концентрат, підвищуючи чутливість організму до інсуліну. Тому він автоматично стає ідеальним послетренировочным продуктом. Чи приводить збільшення швидкості поглинання до якої-небудь реальної анаболічної переваги-питання спірне, проте факт того, що швидкісне засвоєння приносить в жертву біологічно активні речовини заперечувати немає сенсу.

  SH’BAM від Ліс Миллс : запальна танцювальна фитнес-программа


Моя рекомендація: Якщо ви хочете, доповнити свій раціон білком, який допоможе поліпшити ваше здоров’я, потримати м’язову масу і у вас немає непереносимості лактози, використайте концентрат сироваткового білку, який містить 80% протеїну. Якщо вам потрібне джерело білку, який швидко засвоїться організмом, наприклад, відразу після тренування, спробуйте ізолят сироваткового білку або гідролізований сироватковий протеїн. Він буде трохи дорожчий, та зате ви виграєте на швидкості засвоєння і амінокислоти швидше потраплю в кровотік.

Сподіваюся, що це допоможе вам знайти правильний тип сироватки для вас і ваших цілей.

Джерело: http://www.builtlean.com/ 2013/05/14/whey-concentrate-vs-isolate-whats-the-difference/


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ