Зв'язатися з автором

Звідки брати вітаміни взимку


Зима-прекрасний час: усе навкруги під снігом, можна кататися на сноуборді, лижах, ковзанах, санчатах, грати в сніжки, ліпити сніговиків і всіляко радіти життю. Але саме у цю пору року організму бракує вітамінів. Калорій організму потрібно більше, ніж влітку, а вибір корисних продуктів стає менше. Тому дуже важливо вибудовувати правильно своє живлення, включати в раціон їду, багату вітамінами і мінералами. Ми склали для вас список найкорисніших продуктів взимку, які ви зможете знайти у будь-якому супермаркеті.

Фрукти і овочі

Зараз не складає великих труднощів знайти взимку апельсини, ківі, банани, яблука. Їх включення в раціон взимку обов’язково. Навіть Всесвітня організація охорони здоров’я радить з’їдати в день не менше 5 порцій овочів і фруктів (кожна по 100 гр). Які ж фрукти найбільш корисні? У цитрусових (апельсини, мандарини, грейпфрути) міститься велика кількість вітаміну С, бета-каротину, кальцію, усі цитрусові мають тонізуючі, стимулюючі і очищаючі властивості, а також вони покращують перистальтику кишковика. Ківі є джерелом магнію, фосфору, вітаміну С, за рахунок чого служить прекрасним джерелом травних ферментів. Яблука сприяють виведенню токсинів з організму, знижують рівень холестерину, покращують травлення, крім того в них міститься вітамін С, пектин і бета-каротин.

  Усі тренування Джиллиан Майклс в зручній звідній таблиці!


Навіть незважаючи на зиму на прилавках можна знайти свіжі овочі: огірки, помідори, морква, авокадо, брокколі, гарбуз, шпинат, лук-вибір досить великий. Овочі сприяють поліпшенню травлення, очищають кишковик, підтримують імунітет і виводять шкідливі речовини з організму. Суцільна користь!

Молочні продукти, яйця, риба

Взимку через відсутність сонця сильно відчувається нестача вітаміну D, тому особливо важливо є продукти, що його, що містять,-це різні молочні продукти (сир, сир, кефір), яйця, ікра, риба. Крім того, в рибі містяться полиненасыщенные жирні кислоти Омега-3, Омега-6, що благотворно впливають на серцево-судинну систему, в яйцях-кальцій, залізо, марганець, вітаміни групи В, вони корисні для кісток і суглобів і стимулюють імунну систему.

Квашена капуста

Квашена капуста-справжня криниця корисних речовин. Це і вітаміни С, А, залізо, йод, цинк, фтор, хром. Додавання у ваш раціон квашеної капусти дозволить активізувати обмін речовин, підвищити імунітет, зміцнити стінки судин і понизити рівень холестерину в крові. Просто ідеальний зимовий продукт і зовсім не калорійний: всього 27 ккал на 100 р.

  Extreme Burn Challenge : комплекс ВИИТ-тренувань від Майка Донаваника на 2 тижні!


Мед і імбир

Взимку особливо хочеться чого-небудь сладенького. Солодке рівно некорисне? Чом би не так! Мед є відмінним тому доказом. Мед використовують як загальнозміцнюючий, тонізуючий, поновлюючий сили засіб. Мед пом’якшує слизові оболонки і рекомендується при кашлі і хворобах горла. Разом з медом можна зробити собі імбирний чай і насолоджуватися теплом. Імбир являється анти-спазмолитиком, він покращує циркуляцію крові і сприяє відновленню після захворювань, що особливо актуально в зимовий період.

Також взимку треба не забувати їсти горіхи, сухофрукти (курагу, чорнослив), робити морсы із заморожених ягід і пити теплі компоти, чаї (особливо рекомендуємо зелений, там міститься безліч антиоксидантів), зігріваючись в цей холодний період року.

Фото: East News

Підготувала: Анастасія Кужелева


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ