Зв'язатися з автором

Кабачки


Зміст статті :

  • Вітаміни і мікроелементи, склад
  • Користь кабачків
  • Шкода кабачків

Кабачки відносяться до кущової форми гарбуза. Батьківщиною кабачків вважається Мексика, де їх почали вирощувати за 3000 років до н. е. У Європу їх завезли в XVI столітті, також, як і гарбуз. Зараз же кабачки вирощуються у багатьох країнах світу.

Калорійність кабачків на 100 г складає 23 ккал, а також:

  • води 93 г
  • білків 0,6 г
  • жирів 0,3 г
  • вуглеводів 5,2 г

Вітаміни і мікроелементи, склад

У кабачках містяться солі фосфору, калію, магнію і кальцію. Плоди кабачків містять вітаміни С, В1, В2, а також нікотинову, яблучну і фолієву кислоти.

вітаміни і мікроелементи в кабачках
Кабачки є найпоширенішим дієтичним продуктом. При ожирінні вживання цих овочів викликає ілюзію дуже швидкого насичення, цим знижується вживання іншої висококалорійної їжі.

Користь кабачків

користь кабачків
Кабачки містять в невеликій кількості органічні кислоти, целюлоза їх ніжна і не здатна викликати роздратування шлунку і кишковика. Вони є відмінною їжею для тих, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету.
Сік з кабачка є відмінним засобом заспокоєння нервової системи.

  Rosafest 2018, фестиваль, Роза Хутір, сноуборд, гірські лижі


квітка рослини кабачка
За допомогою відвару з квіток рослини кабачка можна лікувати шкірні захворювання. Кабачки дуже корисні для літніх людей. Їх вживання починає активувати роботу травного тракту, сприяє поліпшенню функцій шлунку і кишковика і оновленню крові, протистоїть розвитку атеросклерозу.

Окрім цього, кабачки є сечогінним засобом при різних набряках. Для цього слід вибирати недозрілі кабачки завдовжки 20-25 см і проварювати їх без солі і олії. Бажано їх є разом з шкіркою. Причому корисний як м’якуш, так і насіння. Насіння не смажить, а лише підсушують в духовій шафі і вживають в день по 15-25 штук.

Кабачки також характеризуються протиалергічним і протианемійним властивостями. Алергічні реакції можна понизити, споживши відвар з квіток кабачка. Для приготування цього відвару слід узяти 10-12 квіток рослини, залити їх напівлітром окропу і витримати 2-3 години.

Завдяки сильним природним антиоксидантам, що містяться в кабачках, їх вживання значно понизить ризик розвитку онкології.

Подібно до огірків кабачки мають прекрасний зволожуючий ефект, тому їх так часто використовують як головний інгредієнт в зволожуючих масках для особи. При цьому м’якуш кабачка омолоджує, сприяє поліпшенню кольору і мікроциркуляції крові особи, а також захищає від ультрафіолетового випромінювання. Детальний опис діючих масок з кабачка і його соку можна прочитати в статті “Кабачки в косметології”.

  Японська кухня: 2 рецепти локшини


Окрім цього, кабачок є незамінним продуктом і в дитячому харчуванні. Цей гіпоалергенний овоч можна вводити раціон дитини вже з 7 місяців! Особлива його цінність полягає в тому, що навіть консервований кабачок зберігає свої корисні властивості. Тому навіть поза сезоном Ви зможете полакомить дитини цим смачним овощем і цим підживлювати зростаючий організм вітамінами В1, В3, С.

Шкода кабачків

шкода кабачків
Хоча кабачки корисні для бруньок, але при нирковій недостатності їх надмірне вживання може тільки зашкодити із-за великого вмісту в них калію-238 міліграм на 100 г кабачків.


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ