Зв'язатися з автором

Найкорисніші види молока : від горіхового до рисового



Мигдальне, кокосове, рисове, вівсяне, макове, соєве-розповідаємо, які види молока існують, які корисні властивості вони містять і чому, якщо ви ніколи не пробували щось з цього списку, ми дуже рекомендуємо спробувати (особливе молоко з кешью-це щось!).

Ми з дитинства звикли вважати, що треба обов’язково пити багато молока-для здоров’я кісток, краси зубів і нігтів. Але якщо десяток-другой років назад ще можна було доповнювати свій раціон якісним молоком і похідними продуктами, то зараз ситуація міняється в гіршу сторону. Одні заклопотані пошуком місць, де можна знайти найбільш корисне молоко тваринного походження, що пройшло якомога менше обробки; інші через низку обставин (недовіра до виробників, непереносимість лактози, веганская дієта) шукають альтернативу “класичному” коров’ячому молоку. Варіантів, виявляється, немало, причому зустрічаються найнесподіваніші.

Олена Байкова

Дієтолог

Головна перевага веганского молока в тому, що воно не містить білок казеїн, який є присутнім в тваринному молоці. Дитячий організм його засвоює, а ось дорослий-вже ні. Саме тому дорослим людям краще вживати хоч би козине, а не коров’яче молоко, тому що в нім менше казеїну, або зовсім переходити на рослинне молоко.

Треба сказати, що молоко на рослинній основі частенько не лише не поступається тваринному молоку по своїй користі, але в окремих випадках навіть перевершує його. Враховуючи, що відсоток людей з непереносимістю лактози росте, безлактозне молоко-відмінний вибір, оскільки воно не викликає алергії. Крім того, воно набагато краще засвоюється, не роблячи негативного впливу на травну і серцево-судинну систему, а також забезпечуючи організм білком, складними вуглеводами, вітамінами і мінералами. Перераховуємо нижче найбільш корисні варіанти, здатні стати заміною звичайному молоку тваринного походження.

  Рецепт дня : салат капрезе з нутом


Мигдалеве молоко

Воно вважається найпопулярнішим видом безлактозного молока. Хорошу репутацію цьому продукту вдалося заслужити завдяки ніжному смаку-солодкий (але не нудотний), з вершковим відтінком, чим подобається навіть тим, хто від звичного коров’ячого молока відмовлятися не збирається. Приємний смак-важлива, але не основна причина, по якій мигдалеве молоко заслуговує похвали. У числі нутрієнтів, якими продукт може забезпечити наш організм,-омега-3, багато магнію, фосфору, кальцію і цинку. Усі вони гарантовано опиняться у вашій склянці, якщо навчитися готувати таке молоко самим-для цього вам знадобиться мигдаль, замочений на ніч і очищений від шкірки, вода, ваніль і мед, які треба буде змішати у блендері. У наших супермаркетах пакет подібного молока не така вже рідкість, так що зробити такий продукт частиною свого раціону буде неважко.

самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 9

Фото: simplesallymae. blogspot. com

Олена Байкова

Дієтолог

Основний інгредієнт такого напою, як мигдалеве молоко-це необсмажений мигдаль. У магазинному варіанті такого молока найчастіше використовують якраз обсмажений, але після такої процедури він втрачає більшість своїх корисних властивостей. А у мигдаля їх багато-в нім міститься фолієва кислота, необхідна для жіночої статевої системи, цинк, який хороший для людей з надмірною вагою (він відповідає за почуття ситості), магній, який важливий для здоров’я центральної нервової системи, ненасичені жирні кислоти, які впливають на рівень “хорошого” холестерину, і так далі. Таким чином, мигдалеве молоко я б порадила вагітним або бажаючим завагітніти жінкам, а також тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями.

Соєве молоко

Для виробництва ще одного особливо популярного (в першу чергу в азіатських країнах, де його не лише п’ють в чистому вигляді, але і використовують для виробництва інших продуктів, наприклад тофу) виду рослинного молока використовують соєві боби. Пити соєве молоко, як і мигдальне,-одне задоволення. Усе завдяки тому ж м’якому вершковому смаку. А низька енергетична цінність (менше 60 калорій) і велика кількість білку і амінокислот в складі робить соєве молоко знахідкою для спортсменів. Вміст кальцію в соєвому молоці майже таке ж, як і в звичайному коров’ячому, а ще воно є відмінним джерелом магнію і марганцю, фосфору, селену і калію. При усьому цьому соєве молоко-дуже доступний продукт: часто зустрічається у продажу і коштує недорого.

  Гідроізоляція підлоги рідким склом


самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 10

Фото: fitnesskites. com

Олена Байкова

Дієтолог

Одне з найпопулярніших останнім часом, але при цьому воно найжирніше (жирність складає 2%)-майже як коров’яче. Соєве молоко виготовляється з розмоченої провареної сої, яка містить естроген,-жіночі гормони-рослинного походження. Вони пригнічують вироблення тестостерона, так що соєве молоко більше рекомендується жінкам.

Вівсяне молоко

У пошуках заміни молоку тваринного походження веганы змогли отримати потрібний продукт навіть із злаків-наприклад, з вівса. Це, як виявилося, великих зусиль не вимагає: треба тільки залити вівсяні пластівці великою кількістю води (співвідношення-1 до 3), подрібнити у блендері, процідити-і готово. Виходить вівсяне молоко-дуже легкий солодкуватий напій, який засвоюється організмом на раз-два, а заразом дає йому масу необхідних речовин, серед яких-білок (за одну порцію вівсяного молока можна отримати до 4-5 г, причому такого білку, який по складу майже не відрізняється від тварини) і клітковина. Правда, вівсяного молока намагаються уникати ті, хто дотримується безглютеновой дієти, але можливий зміст глютену у вівсі зовсім не зменшує переваг вівсяного молока.

  Як виглядати молодо і красиво без кремів і операцій


самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 11

Фото: theconscientiouseater. com

Олена Байкова

Дієтолог

Овес-це білковий продукт і єдина крупа, яка містить білок глобулін, який дуже схожий з тваринним білком. Завдяки ньому вівсяне молоко може забезпечити почуття ситості надовго. Я рекомендую його тим, хто займається спортом заради нарощування м’язової маси, дітям, які знаходяться в активній стадії росту (особливо в підлітковому періоді, коли хлопчикам треба набирати м’язову масу). Також вівсяне молоко можна радити тим, у кого підвищений рівень холестерину,-цей вид молока містить вітаміни групи B, які сприяють видаленню бляшок холестеринів.

Рисове молоко

І без глютену, і без лактози-йдеться про рисове молоко. Звичайно, не лише в цьому полягають переваги цього продукту. До них також відносяться ніжний і солодкий смак рисового молока, оптимальне співвідношення білків і складних вуглеводів в складі, присутність в нім же вітамінів (наприклад B і D), кальцію, антиоксидантів, а також відносно низька ціна.

самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 12

Олена Байкова

Дієтолог

Рисове молоко роблять з коричневого рису. У нім багато харчових волокон (тобто клітковина), тому воно здатне покращувати роботу шлунково-кишкового тракту і очищати його. Це молоко також багато складними вуглеводами-відповідно воно може забезпечити тривале насичення. Воно добре для завершення їди-десерту.

Гарбузове молоко

Гарбузове насіння теж можна використати для отримання безлактозного молока, і звернути на нього увагу наслідує ті, хто любить продукти з пряним присмаком. Змішуєте насіння з водою (співвідношення-1 до 2) і натуральними підсолоджувачами (у їх якості можна використати ваніль, мед, фініки) у блендері-і отримуєте продукт, який буде корисний організму своїм змістом білку, кальцію, цинку, заліза, магнію і фосфору.

  Вітамін F (ліноленова, лінолева, арахидоновая кислоти)


самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 13

Фото: radiantlyrawlifestyles. com

Кокосове молоко

Якщо смак цього екзотичного горіха викликає у вас ніжні почуття, обов’язково спробуйте кокосове молоко. Смак у нього солодше, чим у усіх інших видів веганского молока, проте ніякої шкоди здоров’ю і фігурі це не несе-річ у тому, що кокосове молоко містить дуже мало цукру (а фруктоза в його складі і зовсім немає). Зате інших речовин, корисніших для організму, в нім предостатньо-це і різні вітаміни (B1, B2, B2, C), і кальцій, і селен, і мідь, цинк, залізо, марганець, а також лауринова кислота, яка славиться своєю здатністю боротися з вірусами і зміцнювати імунітет. Кокосове молоко легко приготувати самим. Необхідно залити м’якуш кокоса теплою водою (співвідношення-1 до 3) на півгодини-годину, а потім процідити.

самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 14

Олена Байкова

Дієтолог

Кокосове молоко-єдине з усіх нелактозных містить лауринову кислоту. Саме вона сприяє підвищенню імунітету, пригнічуючи поширення вірусів. Тому я рекомендую кокосове молоко для осені і зими, коли треба потурбуватися про свій імунітет.

Молоко з кешью

Кешью-ще один горіх, ідеально відповідний для отримання безлактозного молока. Хоча це набагато менш поширений продукт, чим мигдалеве, соєве і рисове молоко, він все одно гідний того, щоб спробувати його хоч би одного разу і оцінити усі його переваги. А їх, до речі, немало: це молоко поєднує в собі приємний смак і користь для здоров’я, яку забезпечує зміст в нім великої кількості білку і кальцію.

самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 15

Фото: totesyummy. wordpress. com

Олена Байкова

Дієтолог

Якщо вибирати між злаковим і горіховим молоком, краще зупинитися на останньому, оскільки в молоці з горіхів є і жири, які потрібні для шлунково-кишкового тракту, і білок. Та ж вівсянка містить білок, але жирів в ній мало.

  LG, смарт-часы, розумний годинник, Android, годинник, Google, гаджети


Макове молоко

Горіховим смаком також відрізняється молоко, виготовлене з макового насіння. Але це не єдине, чим воно здатне здивувати споживача. Здається неймовірним, але в склянці макового молока-майже в 5 разів більше кальцію, ніж в склянці коров’ячого! Навіть невелика порція молока з маку дозволяє нам отримати більше кальцію, ніж належить по рекомендованій добовій нормі, і це головна причина, по якій такий продукт варто пробувати і додавати у свій раціон.

самые необычные виды молока — от орехового до рисового. изображение номер 16

Фото: milk-and. blogspot. com

У лактозного молока ще немало інших замінників, але і воно саме (якщо ви купуєте “живі” фермерські молочні продукти, які не проходять заводську обробку), звичайно ж, має свою користь. Окрім коров’ячого вибирати варто також овече або козине молоко-останнє містить мінімум лактози, швидко засвоюється, багато вітамінами (A, група B, C, D), кальцієм, марганцем, фосфором, міддю, магнієм, а ще, до речі, може замінювати дітям грудне молоко.

Олена Байкова

Дієтолог

Зараз ведеться дуже багато суперечок про користь молока для дорослого організму. Казеїн їм не засвоюється, а на лактозу у багатьох людей алергія. З усіх видів молока тваринного походження я б вибирала козине, причому купувати треба фермерське молоко, яке не проходило ніякої промислової обробки.

Якщо вам понравилcя цей матеріал, можете підписатися на нашу сторіночку в “Фейсбук” або “Вконтакте”. З нами ви знатимете, як стежити за своїм здоров’ям, і станете такими красивими, що усе навкруги просто обзавидуются.

Наш соковитий Instagram-ось по цьому посиланню.


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ