Зв'язатися з автором

Найсмачніші новорічні рецепти з мандаринів



Новий рік без соковитих, солодких і ароматних мандаринів якийсь неправильний, так що ми вирішили навчити вас вибирати найстигліші плоди. А ще розповісти, як готувати ну дуже смачні блюда з цими цитрусовими.

Мандарини, як і будь-хто інші цитрусові, багаті антиоксидантами, вітамінами і іншими речовинами, зміцнюючими імунну систему. Ми вам про це вже багато розповідали (можна почитати тут і тут), тому давайте краще поговоримо, як в магазині вибрати найсмачніші новорічні мандарини.

Правило № 1: дивитеся на колір шкірки. Стиглий мандарин, як правило, яскраво-помаранчевого кольору без темних плям на боках.

Правило № 2: відчуйте аромат. Понюхайте цитрус-якщо він неймовірно ароматний, значить, стиглий і соковитий.

Правило № 3: визначите сорт. Найароматніші і солодші мандарини ростуть в Ізраїлі і Марокко. Фрукти з Абхазії, Туреччини і Китаю не нудотні і на смак кислуватим. Велика кількість кісточок може попастися в мандаринах з Марокко, Туреччини і в сорті “Хам”. Якщо ви не любите кісточки, сміливо беріть сорт “Клементина”.

Сібас з мандаринами і грейпфрутом

Ніжне філе сібаса або морського окуня у поєднанні з яскравим цитрусовим ароматом і кислинкою вразить будь-якого гурмана.

мандарина дак: 5 новогодних рецептов с мандаринами. изображение номер 6

Фото: theculinarychase. com

Мандарина дак : 5 новорічних рецептів з мандаринами

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

1 ГОДИНА

  Що робити, якщо немає новорічного настрою: 12 простих порад


КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

4

КАЛОРІЙНІСТЬ:

445

445 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Філе сібаса з шкірою

700 г

Свежевыжатый мандариновий сік

3 склянки

Мандарини

3-4 шт.

Винний оцет

2 ст. л.

Маслинова олія

1/2 склянки

Мед

За смаком

Очищений грейпфрут

1/2 шт.

Червоний лук

1 маленька цибулина

Каперси

2 ст. л.

Свіжий чебрець

8 гілочок

Петрушка

2 гілочки

Естрагон

1/2 ч. л.

Чили

Щіпка

Сіль, перець

За смаком

Пергамент

2 великі листи

  1. Налийте мандариновий сік в невелику каструлю і уваріть його на третину на сильному вогні. Вимкніть вогонь, злегка остудіть, додайте мед за смаком. Відставте соус убік.
  2. У піалі збийте мандариновий соус, оцет, чили, сіль і перець. Продовжуючи збивати, повільно влийте маслинову олію.
  3. У іншій мисці змішайте часточки мандарина і грейпфрута, тонко нарізану червону цибулю, каперси, естрагон і нарубану петрушку. Додайте мандариновий соус і перемішайте.
  4. Духовку розігрійте до 230 градусів. Філе сібаса розділите на чотири порції. Кожну сбрызните маслиновою олією, додайте по дві гілочки чебрецю на порцію, посолите і поперчите за смаком. Кожен шматочок риби загорніть в пергамент. Випікайте до готовності, близько 10-15 хвилин.
  5. Викладіть рибу в пергаменті на тарілки. Подавайте блюдо, трохи відкривши пергамент і полив рибу мандариновим соусом.

Запечена курка з мандариновою глазур’ю

  Володимир Миколаївський : як встати з інвалідної коляски


Ще одне неймовірне гаряче блюдо для гурманів.

мандарина дак: 5 новогодних рецептов с мандаринами. изображение номер 7

Фото: bonappetit. com

Мандарина дак : 5 новорічних рецептів з мандаринами

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

1 ГОДИНА 30 ХВИЛИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

6—8

КАЛОРІЙНІСТЬ:

454

454 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Ціла курка

1,3 кг

Свежевыжатый мандариновий сік

3 склянки

Мед

5 ст. л.

Соєвий соус

1/4 склянки

Цедра мандарина

4 ст. л.

Рубана петрушка

65 г

Рубана кинза

65 г

Свіжий нарізаний чебрець

3 ст. л.

Подрібнений корінь імбиру

3 ст. л.

Рисовий оцет

3 ст. л.

Маслинова олія

2 ст. л.

Сіль

1 ч. л.

Перець чили

За бажанням

  1. У великій мисці приготуйте маринад. Змішайте склянку мандаринового соку, петрушку, кинзу, чебрець, імбир, рисовий оцет, маслинова олія, дві столові ложки натертої мандаринової цедри і сіль. Покладіть в маринад курку, розділену на вісім частин, і поставте в холодильник на 12 годин (ну або хоч би на годину-два). Періодично заважайте, щоб усе м’ясо добре просочилося маринадом.
  2. Приготуйте глазур. Для цього закип’ятите дві склянки мандаринового соку, мед і соєвий соус. Тримайте суміш на вогні приблизно 20 хвилин-за цей час вона увариться майже на третину. Додайте дві столові ложки натертої мандаринової цедри і чили.
  3. Духовку нагрівайте до 190 градусів. Курку перекладіть у форму для випічки і запікайте до готовності, приблизно 40-50 хвилин. Періодично діставайте курку і поливайте соком, який вона виділяє.
  4. За п’ять хвилин до готовності полийте курку двома їдальнями ложками глазурі і запікайте ще пару хвилин на режимі гриль, щоб з’явилася хрустка скориночка. Глазур, що залишилася, перелийте в піалу і подавайте разом з куркою.
  Пасхальна паска "Червоний оксамит" -


Мандариново-лимонний джем

Цей кисло-солодкий джем чудово поєднується з млинчиками. Ідеальний сніданок першого січня! Самі ж млинчики можна готувати ось по цьому рецепту. Також джем можна подавати з яловичиною-рецепт цього гарячого блюда ви знайдете трохи нижче.

мандарина дак: 5 новогодних рецептов с мандаринами. изображение номер 8

Фото: gannett-cdn. com

Мандарина дак : 5 новорічних рецептів з мандаринами

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

14 ГОДИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

2 літри

КАЛОРІЙНІСТЬ:

40 кілокалорій в 100 грамах

40 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Мандарини

10 шт.

Лимони

2 шт.

Вода

4 склянки

Коричневий цукор, сироп агави або мед

3/4 склянки

  1. Мандарини і лимони вимийте і наріжте невеликими шматочками. Помістіть разом з водою у велику каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть п’ять хвилин. Дайте трохи остигнути. Виріжте з пергаменту круг діаметром з каструлю. Цим пергаментом накрийте майбутній джем і поставте в холодильник на ніч.
  2. Приберіть пергамент і знову поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть, поки шкірка цитрусів не стане м’якою, приблизно 30 хвилин. Зніміть джем з вогню і розлийте по склянках.
  3. На кожну склянку джему додайте 3/4 склянки коричневого цукру або 1/2 склянки сиропу агави. Якщо у вас вийшли 3 склянки джему, значить, слід додати 2,4 склянки цукру або 1,5 склянки нектару агави.
  4. Поверніть джем назад в каструлю, додайте цукор або агаву і варіть на повільному вогні приблизно 30 хвилин.
  5. Потримайте банки в духовці при температурі 100 градусів 15 хвилин. Потім розкладіть джем по банках, закрийте кришкою. Бережіть при кімнатній температурі в темному місці.
  Лайфхак: як швидше зарядити телефон


Мандариновий лимонад

Обов’язково приготуйте цей безалкогольний напій і поставте на новорічний стіл-з ним ви безперечно вип’єте менше алкоголю (просто він такий смачний, що нічого іншого не захочеться).

мандарина дак: 5 новогодних рецептов с мандаринами. изображение номер 9

Фото: mejoratusalud. mex. tl

Мандарина дак : 5 новорічних рецептів з мандаринами

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

10 ХВИЛИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

1

КАЛОРІЙНІСТЬ:

79

79 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Свежевыжатый мандариновий сік

1 склянка

Лимонний сік

1 ст. л.

Морська сіль

1/4 ч. л.

Мелене обсмажене насіння кумина

1/4 ч. л.

Чорний перець

1/4 ч. л.

Сік імбиру

1 ч. л.

  1. Гарненько змішайте усі інгредієнти, перелийте в красивий келих і пийте на здоров’ї.

Ще одне блюдо на гаряче, від якого ваші гості будуть в захваті.

Яловичина з мандариновим соусом

мандарина дак: 5 новогодних рецептов с мандаринами. изображение номер 10

Фото: foodnetwork. com

Мандарина дак : 5 новорічних рецептів з мандаринами

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

35 ХВИЛИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

4

КАЛОРІЙНІСТЬ:

341

341 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Нежирне філе яловичини

700 г

Мандарин

1 шт.

Зелена цибуля

4-5 стебел

Соєвий соус

1/4 склянки

  Що їдять спортсмени: раціон футболістів


Кунжутна олія

2 ст. л.

Коричневий цукор

2 ч. л.

Натертий імбир

2 ст. л.

Подрібнений часник

3 зубчики

Пластівці червоного перцю

Щіпка

Апельсиновий або мандариновий джем

2 ст. л.

  1. Зробіть мандариновий фреш. Змішайте з ним мандаринову цедру, дрібно нарізану зелену цибулю, соєвий соус, кунжутну олію, цукор, імбир, часник, перець, 1/4 склянки води.
  2. М’ясо проколіть вилкою кілька разів з кожного боку. Покрійте м’ясо маринадом з кожного боку і поставте в холодильник на ніч.
  3. Духовку розігрійте до 200 градусів. М’ясо перекладете у форму для випічки або на деко і запікайте близько 40 хвилин. Трохи остудите яловичину, потім наріжте на невеликі смужки.
  4. Приготуйте соус. Маринад, що залишився від м’яса, закип’ятите на середньому вогні для загусання. Додайте джем і перемішайте. Подавайте яловичину з соусом.

© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ