Зв'язатися з автором

Пельмені, пельмені рецепт, тісто для пельменів, пельмені домашні



Пельмені-одне з найпопулярніших блюдо в Україні, а їх приготування-цілий ритуал, який може об’єднати усю сім’ю. У багатьох є свої рецепти тесту і начинки або техніка ліплення. Ми теж вирішили поділитися трьома, але незвичайними: з тестом з цельнозерновой борошна, з курячою грудкою і соєвим м’ясом.

247 calories

Пельмені з цельнозерновой борошна

Тісто з цельнозерновой борошна не найпростіше у використанні. Якщо йому бракує еластичності, додайте звичайного пшеничного борошна.

изображение рецепта пельмени из цельнозерновой муки

Пельмені з цельнозерновой борошна

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

60 хвилин

PT1H

PT1H

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

8 порцій

КАЛОРІЙНІСТЬ:

247 ккал

Складність

Час

60 хвилин

К-ть порцій

8 порцій

Калорійність

247 ккал

Інгредієнти

Яловичина

500 г

Мука (цельнозерновая)

2 склянки

Вода

1 склянка

Яйца

1 шт.

Лук (ріпчастий)

1 шт.

Часник

3-4 зубчики

Перець (чорний мелений)

½ ч. л.

Сіль

1 ч. л.

Процес приготування

  1. Змішайте борошно, яйце і щіпку солі. Поступово додайте води і замісіть тісто. Сформуйте кулю і залиште її на 20-30 хвилин.
  2. В цей час займіться начинкою: приготуйте фарш, дрібно наріжте лук і часник. Змішайте м’ясо, лук, часник і додайте спеції за смаком.
  3. Розділіть тісто на дві частини. Розкотіть першу частину. Наріжте кружечками, викладіть в них фарш і сформуйте пельмень. Повторіть те ж саме з другою частиною тесту.
  4. Закип’ятіть воду і посоліть. Засипте пельмені і варіть близько 10 хвилин.
  5. Частину пельменів, що залишилася, викладіть на обробну дошку і відправте до морозилки. Приблизно за годину перекладете пельмені в герметичний пакет.
  У "Таборі PROТАНЦЫ" пройдуть майстер-класи провідних світових хореографів і танцюристів


172 calories

Пельмені з курячою грудкою

Щоб начинка не виявилася сухою, додайте овочі або зелень за смаком. Ми радимо лук, часник і шпинат.

изображение рецепта пельмени с куриной грудкой

Пельмені з курячою грудкою

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

60 хвилин

PT1H

PT1H

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

8 порцій

КАЛОРІЙНІСТЬ:

172 ккал

Складність

Час

60 хвилин

К-ть порцій

8 порцій

Калорійність

172 ккал

Інгредієнти

Курка (філе)

1 кг

Мука

400 г

Молоко

100 мл

Вода

100 мл

Яйца

1 шт.

Яйца (жовток)

1 шт.

Лук (ріпчастий)

2 шт.

Часник

2-3 зубчики

Шпинат (свіжий)

За смаком

Олія (оливкове)

2 ст. л.

Перець (чорний мелений)

За смаком

Сіль

½ ч. л.

Процес приготування

  1. У мисці збийте яйця, воду, молоко і сіль.
  2. У окрему миску просіюйте борошно і поступово додайте рідкі інгредієнти. Вимісіть тісто руками або міксером.
  3. Сформуйте кулю з тесту, покладіть в пакет і відправте до холодильника на 20-30 хвилин.
  4. В цей час подрібните разом куряче філе, часник, лук і шпинат. Додайте яєчний жовток і спеції.
  5. Тонко розкотіть тісто і виріжте кружечки.
  6. Викладіть начинку на тісто і сформуйте пельмені.
  7. Закип’ятіть воду і посоліть. Засипте пельмені і варіть близько 7 хвилин.
  8. Частину пельменів, що залишилася, викладіть на обробну дошку і відправте до морозилки. Приблизно за годину перекладете пельмені в герметичний пакет.
  Випади з штангою і гантелями


192 calories

Пельмені з соєвим м’ясом

Вегетаріанці можуть не відмовляти собі в пельменях, а просто замінювати м’ясний фарш соєвим.

изображение рецепта пельмени с соевым мясом

Пельмені з соєвим м’ясом

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

60 хвилин

PT1H

PT1H

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

8 порцій

КАЛОРІЙНІСТЬ:

192 ккал

Складність

Час

60 хвилин

К-ть порцій

8 порцій

Калорійність

192 ккал

Інгредієнти

Соєве м’ясо (сухе)

200 г

Мука

2 склянки

Вода (гаряча)

½ склянки

Морква

1 шт.

Лук (ріпчастий)

¼ шт.

Олія (рослинне)

1 ч. л.

Перець (чорний мелений)

За смаком

Сіль

За смаком

Процес приготування

  1. Залийте соєве м’ясо окропом і залиште на 10-20 хвилин.
  2. Замісіть тісто: змішайте борошно з водою, рослинною олією і сіллю. При необхідності додайте ще води. Сформуйте кулю, покладіть в пакет і відправте до холодильника на 15 хвилин.
  3. В цей час натріть моркву, дрібно наріжте лук і подрібніть соєве м’ясо.
  4. Трохи обсмажте соєве м’ясо, моркву і лук на сковороді. Додайте спеції за смаком.
  5. Присыпьте робочу поверхню борошном і тонко розкотіть тісто. Виріжте кружечки, викладіть на них начинку і сформуйте пельмені.
  6. Закип’ятіть воду і посоліть. Засипте пельмені і варіть 5-7 хвилин.
  У Україні поступила в продаж нова лінія засобів по догляду за шкірою CeraVe



© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ