Зв'язатися з автором

Ряжанка


Ряжанкою вважається кисломолочний напій, який виготовляється з топленого молока і не містить ніяких штучних компонентів.

А називається вона так тому, що раніше неї виготовляли в невеликому глеку, який називався ряжка або ряжа.

Сьогодні ряжанка виготовляється з молока, закваски кисломолочного стрептокока, вершків, болгарської палички. Смак у ряжанки природний, нейтральний або солодкуватий.

Склад ряжанки : вітаміни, мікроелементи і калорійність

Цінні корисні властивості ряжанки обумовлені її складом. У одній склянці міститься 25 відсотків добової норми кальцію і 20 відсотків норми фосфору. Причому білки в цьому продукті засвоюються нашим організмом куди краще, ніж білки з молока. А молочна кислота, що міститься в ній, сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, а також посилює апетит. Тому маленьким деткам-малоежкам корисно буде дати трохи ряжанки з ранку.

У ряжанці є присутніми вітаміни РР і З, калій, вітаміни групи В, залізо (Fe, Ferrum), магній, натрій, моно-і дисахариды, органічні кислоти і зола.

Калорійність ряжанки на 100 г продукту складає 67 ккал:

  • Білки-2,8 г
  • Жири-4 г
  • Вуглеводи-4,2 г
  4 рецепти на сніданок від Дженнифер Энистон


У одній склянці (250 мл) ряжанки міститься 250 г продукту, що складає 167,5 ккал.

Ряжанка: корисні властивості

ряжанка корисні властивості
Ряжанка має корисні властивості при захворюваннях печінки, ожирінні, жовчного міхура, атеросклерозі, гіпертонічній хворобі.

Ряжанка-це супернапій для тих, хто бажає схуднути. Уся справа в пребиотиках, що знаходяться в ній. Вони не лише покращують імунітет і травлення, але і допомагають засвоєнню організмом жиророзчинних вітамінів.

Добре буде випити цього кисломолочного продукту після щедрої трапези, оскільки вона допомагає шлунку впоратися з великою кількістю їжі. У ній містяться біологічно активні речовини-вільні амінокислоти, антибіотичні речовини, ферменти, які скупчуються внаслідок життєдіяльності молочних бактерій.
У жаркий час вона відмінно угамовує спрагу і це теж користь. При поєднанні її з ягодами і фруктами можна отримати дуже смачні ласощі без всяких підсолоджувачів і штучних добавок, що особливо піде на користь ласунам, які бажають зменшити споживання цукру у своєму раціоні.

У Вас є проблеми з нестачею кальцію? Тоді пийте ряжанку! Вона містить молочний жир, який допомагає засвоюватися кальцію. Якщо регулярно вживати її, то можна значно зміцнити зуби і кістки. Тим паче, що її приготування не займе у вас багато часу і сил.

  Скільки треба ходити в день


Відео-користь

А як приготувати ряжанку в домашніх умовах?

  1. Візьміть два літри натурального коров’ячого молока, тільки такого, з якого ще не збиралися вершки.
  2. Закип’ятіть молоко в каструльці.
  3. Можна залишити молоко потомитися на дуже слабкому вогнику на 1-1,5 години прямо на плиті, після чого сунути в духовку на 20 хвилин, щоб покрилося пленочкой.
  4. Чи поставте молоко відразу після того, як воно закипіло, в духовку на той же час.
  5. Дістаньте каструльку з духовки і нехай молоко охолоне до температури тіла.
  6. Додайте 3-4 ложки сметани (на 2 літри молока) і поставте в тепле місце.
  7. Ряжанка буде готова вже через 6-8 годин. На смак, хто бажає, можна додати 1-2 чайних ложки цукру, але це вже на любителя.

Поставте ряжанку ненадовго в холодильник-так вона стане густіша. Пам’ятайте, що додавати сметану треба тільки в тепле, а не гаряче топлене молоко, так продукт може швидко згорнутися.

Відео про те, як зробити будинки :

Шкода і протипоказання ряжанки

Вживайте тільки свіжу ряжанку-несвіжий продукт стане причиною отруєння.

  У Санкт-Петербурзі пройде етап Кубку світу по швидкісному спуску на ковзанах


При виборі її в магазині обов’язково звернете увагу на стан упаковки, вона має бути без всяких ушкоджень, не має бути деформованою і роздутою.

Не бережіть ряжанку в теплому місці і занадто довго. Вона не поєднується з м’ясом, птахом, яйцями, рибою і іншими джерелами білку.

Зате її приємно пити разом з м’якими булочками, повітряним пюре, млинчиками, гарячими пиріжками або з ягодами, або бананами в закуску, що я і роблю часто. Дуже швидкий і корисний сніданок виходить.

Пийте ряжанку на здоров’ї!


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ