Зв'язатися з автором

Вітамін U (метил-метіонін-сульфоній)


Створити блок зміст:

  1. Відкриття вітаміну U
  2. Дія вітаміну У
  3. Взаємодія U
  4. У яких продуктах міститься
  5. Добова доза
  6. Наслідки нестачі і надлишку S-метилметионина
  7. Свідчення

Вітаміном U або S-метилметионин є кристалічний порошок білого кольору з жовтуватим відтінком із специфічним запахом. Порошок легко розчинимо у воді, але залишається практично не розчинимо в спирті і розчинниках, гігроскопічний, на світлу швидко розкладається.

Відкриття вітаміну U

Метил-метіонін-сульфоній нерідко відносять до числа вітаміноподібних з’єднань. Відкрив його в 1949 році американський біолог Лагодь при дослідженні властивостей капустяного соку. Оскільки виділений вітамін містився в соку сирих овочів, який допомагав загоєнню виразки шлунку, його назва пішла від англ. “ulcus”, що означає “виразка”.

Дія вітаміну У

  1. Знешкоджує небезпечні для організму шкідливі речовини;
  2. Бере участь в синтезі холіну;
  3. Загоює можливі виразки слизової оболонки ШКТ і ерозії, знешкоджує гістамін (речовина, що призводить до збільшеного виділення шлункового соку, “набрякання” стінок шлунку і появи болю);
  4. Сприяє нормалізації кислотності в шлунку;
  5. Відновлює шкірні структури;
  6. Знижує вираженість симптомів харчовій алергії, яка проявляється нудотою, діареєю і загальною слабкістю;
  7. Полегшує течію бронхіальної астми, для якої характерні нестача кисню і напади задухи;
  8. Зменшує вираженість полінозу, обумовленого сльозотечею і нежиттю із-за вдихання квіткового пилку;
  9. Покращує обмін жирів, запобігаючи розвитку атеросклерозу судин серця, аорти, головного мозку;
  10. Допомагає в лікуванні депресій (контролює обмін холестерину-головного “регулятора” настрою людини);
  11. Знешкоджує токсичні речовини в організмі людей, що палять і зловживаючих алкоголем.
  Середземноморська кухня: 8 кращих рецептів


Взаємодія U (S-метилметионина)

  • Подібно до метіоніну він є донором метильных груп в синтезі холіну і креатину.
  • При зниженні кислотності шлунку може різко погіршати його засвоєння.
  • На всмоктування можуть вплинути антациди (що зв’язують кислоту в шлунку).

У яких продуктах міститься вітамін U

в яких продуктах міститься вітамін u
Найбільше міститься в капусті, потім слідують зелень петрушки, селери, лука, морква (дізнайтеся про корисні властивості і калорійність морквини), спаржа, буряк, солодкий перець, помідори, ріпа, шпинат, сира картопля, банани, зелений чай. У продуктах тваринного походження представлений в сирому молоці, печінці і яєчних жовтках.

Добова доза вітаміну У

Для дорослої людини вона складає 100?300 міліграм. Підвищених доз потребують люди з порушенням функції шлунку (200?400 міліграм) і спортсмени (300?450 міліграм).

Наслідки нестачі і надлишку S-метилметионина

Гіповітаміноз:

При тривалій відсутності в їжі овочевих продуктів можуть виникнути симптоми гіповітамінозу, в основному це проявляється підвищенням кислотності шлункового соку. Згодом у людини відбувається ушкодження стінок кишковика і шлунку з освітою в них ерозій і виразок.

Передозування:

Завдяки таким властивостям вітаміну, як хороша розчинність у воді і швидке витрачання, його надлишок виводиться через бруньки з сечею, тому проявів гіпервітамінозу не спостерігається.

  Nike, Just Don't Quit, кампанія, тренування, Овечкин, Клишина


Свідчення вітаміну U

  • гастралгії
  • хронічні гастрити (при зниженій, підвищеній або нормальній секреції)
  • виразкова хвороба шлунку і 12-перстної кишки

Окрім народних засобів (свіжоприготований сік спаржі, капусти), в лікуванні застосовують медичний препарат метил-метионин-сульфония хлорид.

Відео про вітамін S-метилметионин (U) :


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ