Зв'язатися з автором

Вітамін В17 (амігдалін, лаетраль)


Зміст статті :

  • Відкриття вітаміну B17
  • Дія амігдаліну
  • Взаємодія вітаміну B17 з іншими речовинами
  • Добова потреба у вітаміні B17
  • У яких продуктах міститься вітамін B17
  • Відео про вітамін B17

Білі кристали речовини амігдаліну є дрібними блискучими пластинами, які плавляться при температурі 215 градусів.

Відкриття вітаміну B17

У 1802 році з гіркого мигдаля уперше була отримана синільна кислота, а пізніше учені з’ясували, що вона утворюється при розпаді амігдаліну. Докторові Ернсту Кребсу в 1952 році вдалося модифікувати цю речовину з абрикосових кісточок, яку він назвав лаетрилем. Багато хто тоді стверджував про протираковий ефект лаетриля, проте численні експерименти на тваринах з прищепленою лейкемією, карциномою, саркомою, меланомою і лімфомою не підтвердили цю гіпотезу.

Дія амігдаліну

У науковому світі так і тривають суперечки про можливий протипухлинний ефект вітаміну В17. У нетрадиційній медицині говорять про те, що Древні цивілізації Китаю і Єгипту використали в якості ліків гіркий мигдаль, а він-то якраз містить велику кількість амігдаліну. Деякі навіть стверджують, що серед азіатського населення практично немає ракових захворювань, нібито усе із-за споживання великої кількості амигдалинсодержащих плодів. Внаслідок таких припущень з’явилася наступне твердження: або при недоліку амігдаліну людина стає більше схильною до злоякісних пухлин, або ця речовина починає вибірково діяти на ракові клітини ще на ранній стадії хвороби.

  Крем для депіляції Fito Grow


У результаті деякі фармацевтичні підприємства почали випускати препарати зі змістом амігдаліну. Після цього американською організацією FDA (Управлінням по контролю якості харчових продуктів і медикаментів) почалися повномасштабні клінічні дослідження начебто “чудодійних” препаратів з вітаміном В17. Проведені випробування дозволили зробити висновок, що цей вітамін не приносить якого-небудь позитивного ефекту при лікуванні раку. Більше того, на сьогодні FDA офіційно заборонило застосовувати амигдалинсодержащие препарати із-за їх високої токсичності.
Важливо знати, що при надходженні в організм людини надмірної кількості вітаміну В17, може значно погіршати самопочуття внаслідок інтоксикації.

Взаємодія вітаміну B17 з іншими речовинами

При нагріванні вітамін B17 легко розчиняється в етиловому спирті і воді. Молекула амігдаліну під дією деяких ферментів розпадається на складові частини, однією з яких є речовина, що називається ціаністим воднем (водний розчин відомий як синільна кислота). Усі вони дуже отруйні для людини і можуть зашкодити навіть в найменших дозах. Його розпад є причиною важких форм отруєння.

Добова потреба у вітаміні B17

Амігдалін токсичний і у разі прийому може привести до важкої інтоксикації. Тому недоцільно включати продукти з цією речовиною в раціон людини і взагалі говорити про добову дозу.

  Як поліпшити пам'ять, профілактика деменції, спорт і мозок


У яких продуктах міститься вітамін B17?

Амігдалін виявлений в гіркому мигдалі і кісточках : персика, абрикоси, слив, вишень (читайте про шкоду вишні). У невеликій кількості він є присутнім в насінні яблук і груш, листі лавровишні і черемхи, молодих пагонах горобини, льняному сім’ї. Для отримання в промисловості використовують тільки гіркий мигдаль.

Відео про вітамін B17


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ