Зв'язатися з автором

Як правильно запікати качку



Курка і індичка-це дуже смачно, але іноді хочеться чогось новенького. Сьогодні ми розповімо, як правильно запікати качку, щоб вона була соковитою, ароматною, смачною і з хрусткою скориночкою.

Оскільки цей птах досить жирний, не робіть ніяких маринадів, тим більше із сметани, майонезу або олії. Для того, щоб качка вийшла ароматною і дуже смачною, використайте велику кількість трав і спецій. Кмин, розмарин, мускатний горіх, апельсин поєднуються з білим м’ясом ідеально.

Запечена качка з апельсинами і картоплею

как правильно запекать утку. изображение номер 2

Як правильно запікати качку

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

2 ГОДИНИ 30 ХВИЛИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

12

КАЛОРІЙНІСТЬ:

Близько 500 калорій в порції

0 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Розмарин

Пучок

Мускатний горіх

1/2 ч. л.

Апельсини

2 шт.

Качка

3 кг

Часник

8 зубчиків

Червоний лук

3 шт.

Селера

3-4 стебла

Кориця

1 ч. л.

Шматочок імбиру

1 см

Лаврове листя

3 ст. л.

Картопля

2 кг

Вода або бульйон

1 л

Портвейн

200 мл

Чебрець

1 ч. л.

  1. Зніміть цедру з апельсинів, наріжте їх на тонкі скибочки.
  2. Зніміть листя розмарину із стебел і дрібно нарубайте. Змішайте з мускатним горіхом, цедрою апельсина, чебрецем і столовою ложкою солі. Покрійте сумішшю усю качку-усередині і зовні. Накрийте харчовою плівкою і поставте птаха в холодильник на декілька годин або на ніч-чим довше вона коштує, тим ароматніше вийде.
  3. Відріжте шию у качки, витягніть потрухи.
  4. Змішайте корицю, натертий імбир, лавровий лист. У форму для випічки покладете очищену і нарізану на кубики моркву, нарізану скибочками цибулю, селеру, нарізану шию і потрухи. Посипте усе сумішшю прянощів.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть в качку ще трохи гілочок розмарину, декілька скибочок апельсина, зубчики часнику. Качку поставте на грати в середню секцію духовки, а в нижню частину-піддон з овочами. Засічіть час-запікати потрібно впродовж години.
  6. Поки качка запікається, вимийте картоплю і покладіть в каструлю. Залийте холодною водою і поставте на вогонь. Як тільки вода закипить, варите 40 хвилин.
  7. Як тільки качка простоїть в духовці годину, дістаньте овочі з потрухами і складіть в каструлю з товстим дном, залийте жиром. Замість піддону з овочами поставте порожній піддон. Качку запікайте ще година. Потім викладіть птаха і картоплю в тарілку, накрийте фольгою і залиште на 15 хвилин.
  8. Приготуйте соус. Помістіть овочі на вогонь, залийте літром води або бульйону і портвейном. Знімайте жир, який з’являється. Варіть 15-20 хвилин. Подрібніть усе у блендері і процідіть.
  9. Підігрійте овочевий соус. Зніміть зайвий жир.
  10. Подавайте качку на стіл не обробляючи.
  Велосипед взимку: можна їздити на велосипеді взимку



© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ