Зв'язатися з автором

Як приготувати ідеальне картопляне пюре



Як зробити картопляне пюре повітрям, ароматним, смачним і без грудочок-пояснює шеф-кухар Костянтин Ивлев.

Костянтин Ивлев

Шеф-кухар-Є два способи приготування картопляного пюре. Перший спосіб-класичний, коли картоплю варимо. Другий-корисніший, коли картоплю запікаємо. Щоб зробити смачне пюре, в першу чергу треба вибрати правильну картоплю. Існує багато його видів. Дізнатися, якої з них краще, ви можете тільки досвідченим шляхом.

При приготуванні класичного пюре-коли ви варите картоплю-треба пам’ятати одне просте правило: вода не повинна сильно кипіти. Тобто ви чистите картоплю, нарізуєте середнього розміру кубиками, заливаєте водою, додаєте щіпку солі (я ще іноді кладу трохи вершкового масла), доводите рідину до кипіння і зменшуєте вогонь до середнього. Так картопля готується більше рівномірно і його набагато зручніше перемішуватиме. Після того, як ви зварили картоплю, злийте воду (але не усю, залиште приблизно п’яту частину рідини-вона надасть готовому блюду більше насиченого смаку). Потім можете додавати молоко, вершки, вершкове масло. Щоб крохмаль добре розчинився, молоко і вершки краще підігріти до 60 градусів. Щоб пюре вийшло смачнішим і жирнішим, додайте зливання; хочте більше дієтичне блюдо-використайте молоко. І обов’язкове вершкове масло. Його краще заздалегідь розтопити.

  Паління і спорт. Чи можна палити і займатися спортом?


Другий спосіб приготування теж нескладний. Але пюре з печеної картоплі виходить ароматнішим. Що треба робити? Ви миєте бульби, завертаєте їх у фольгу і ставите в духовку. Після того, як картопля запеклася, розрізаєте навпіл і ложкою дістаєте м’якуш. Дієтологи радять їсти саме печену картоплю-в нім по-іншому трансформується крохмаль, перетворюючись на повільний вуглевод. Далі додаєте молоко або вершки і вершкове масло. Щоб зробити картопляне пюре ще ароматніше, можна додати яку-небудь пахучу олію. Наприклад оливкове з ароматом трюфеля. Також можна натерти в нього мускатний горіх-і пюре вийде у французькому стилі.

Що стосується додавання інших овочів, важливо розуміти, наскільки багато в них води. Якщо ви використовуєте гарбуз, вам не потрібне молоко або вершки-в гарбузі і так багато рідини. Можна ще додати буряк, морква або поекспериментувати з коренем селери. Його треба спочатку очистити, потім нарізувати на дрібні шматочки, залити водою і молоком і варити до м’якого стану. Молоко забере частину насиченого аромату і зробить пюре ще смачніше.

  Благодійний забіг, забіг, парний забіг, День святого Валентина, Перм


Пам’ятайте, що картопляне пюре ні в якому разі не можна пюрировать у блендері. Немає нічого кращого за старий бабусин метод-берете толкушку і робите пюре. Також можна узяти сито або конусний друшляк і протирати картоплю через ці пристосування. От і все секрети!

Картопляне пюре з печеним часником

как приготовить идеальное картофельное пюре. изображение номер 3

Фото: auntbeesrecipes. org

Як приготувати ідеальне картопляне пюре

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

1 ГОДИНА 15 ХВИЛИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

4

КАЛОРІЙНІСТЬ:

Не вказана

0 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Картопля

1 кг

Вершкове масло

100 г

Молоко

100-200 мл

Сметана

2 ст. л.

Голівка часнику

1 шт.

Сіль і перець

За смаком

  1. Покладіть часник у форму для випічки або на деко і поставте в розігріту до 170 градусів духовку на півгодини.
  2. Вимийте картоплю, очистьте бульби і розріжте навпіл (якщо вони невеликого розміру). Складіть в каструлю, залийте водою. Як тільки вона закипить, зробіть середній вогонь і варіть картоплю ще 25-30 хвилин. Перевірте готовність картоплі вилкою-якщо вона легко входить в м’якуш, значить, картопля готова.
  3. Злийте воду, збавте вогонь до мінімуму. Поверніть каструлю на плиту і розімніть картоплю за допомогою товчії. Додайте олію, сметану, підігріте молоко. Розріжте голівку часнику навпіл і видавите печений м’якуш в картоплю. Посоліть і поперчіть пюре за смаком, перемішайте.
  Маски з гарбуза для особи


Пюре з печеної картоплі

как приготовить идеальное картофельное пюре. изображение номер 4

Фото: taste. com. au

Як приготувати ідеальне картопляне пюре

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

1 ГОДИНА 15 ХВИЛИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

6

КАЛОРІЙНІСТЬ:

Не вказана

0 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Картопля

1 кг

Сметана

2 ст. л.

Молоко

1 склянка

Розтоплене вершкове масло

2 ст. л.

Натертий чеддер

100 г

Зелена цибуля

2-3 пера

Сіль і перець

За смаком

  1. Вимийте картоплю, оберніть кожну бульбу фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність картоплі перевіряйте за допомогою вилки-вона повинна легко входити в м’якуш.
  2. Розріжте кожну бульбу і витягніть за допомогою ложки м’якуш. Складіть її в миску. Додайте сметану, підігріте молоко, олію, нарізану цибулю і половину сиру, усе добре перемішайте.
  3. Покладіть пюре у форму для випічки, посипте сиром, що залишився. Відправте назад в духовку ще на 15 хвилин.

© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ