Зв'язатися з автором

Як приготувати ідеальні хинкали



Бренд-шеф ресторанної групи Guliani Group Бадри Лемонджава розповідає, звідки сталося, як правильно приготувати і, головне, з’їсти одне з найпопулярніших блюд грузинської кухні.как приготовить идеальные хинкали. изображение номер 4

Бадри Лемонджава

-Хинкали-напевно, найпопулярніше блюдо грузинської кухні разом з хачапурі.

За переказами, хинкали з’явилося в гірських краях Грузії. Пастухи пасли худобу, і їм важливо було мати з собою провіант на декілька днів. Окрім сиру, хліба і овочів, треба було готувати ще і гарячу їжу. Важливими джерелами енергії були м’ясо з тестом і гарячий поживний бульйон, якого так багато в цьому блюді. Воно виходило не лише калорійним, але і цілющим за рахунок поєднання гарячого соку, гострих спецій і часнику.

Спочатку хинкали готували з борошна, баранини, часнику і лука. Причому м’ясо рубали двома ножами. Ті хинкали називалися “дакипели”-такі ми зараз готуємо в нашому новому грузинському винному барі Megobari. У інших версіях фарш готується із застосуванням м’ясорубки. Пізніше стали додавати спеції, перець і кинзу. Оскільки блюдо поширилося в інші регіони, де була і інша худоба, начинку теж почали міняти. І тепер ви можете замовити хинкали з яловичиною і свининою, на березі Чорного моря-спробувати з рибою, а десь готують з сиром, грибами і картоплею.

  Рецепти без цукру, макаруны, яблучний пиріг, рецепти десертів


как приготовить идеальные хинкали. изображение номер 5

Фото: Megobari

Багато хто називає хинкали грузинськими пельменями, але це невірно. Немає і історичних передумов, щоб можна було провести аналогію між китайськими дим-самами і італійськими равиолі. Я вважаю, що це самобутнє блюдо, батьківщина якого-Грузія. На вигляд на хинкали найбільше схожі манти, але в них немає стільки бульйону. Залишимо це питання на розсуд історикам.

Приготування правильних хинкали краще розпочати з вибору м’яса. Як я вже сказав, зараз можна використати різні начинки, але по мені краще всього-яловичину, свинину і, звичайно ж, баранину. Головне тут, щоб м’ясо було свіжим. Обов’язково має бути свіжа кинза, цибуля, часник, перець, свиняче сало, сіль і перець за смаком. Усе це змішується і додається вода, щоб фарш вийшов трохи рідким, і його можна було легко накладати ложкою в тісто.

500 calories

Хинкали з яловичиною і свининою

Рецепт хинкали з меню ресторану “Оджахури” від шеф-кухаря Бадри Лемонджавы.

изображение рецепта хинкали с говядиной и свининой

Хинкали з яловичиною і свининою

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

90 хвилин

PT1H30M

PT1H30M

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

  Федір Змоловши: від об'єкту кепкувань до кращого форварда країни


5 порцій

КАЛОРІЙНІСТЬ:

500 ккал

Складність

Час

90 хвилин

К-ть порцій

5 порцій

Калорійність

500 ккал

Інгредієнти

Мука

500 г

Вода

550 мл

Яловичина

300 г

Свинина

300 г

Свинина (сало)

150 г

Лук (ріпчастий)

150 г

Болгарський перець (зелений)

30 г

Перець (гострий зелений)

30 г

Перець (сушений червоний стручок)

30 г

Кинза

30 г

Перець (чорний мелений)

5 г

Сіль

10 г

Процес приготування

  1. Дрібно наріжте лук, перці і часник. Змішайте овочі з фаршем, спеціями і сіллю і додайте 300 мл води, щоб фарш став еластичним. Змішуйте усе руками, щоб рівномірно розподілити спеції і сіль.
  2. Замісіть тісто з борошна, 250 мл води і 10 г солі. Воно повинне вийти щільним, тугим і еластичним. Накрийте тісто рушником і залиште відпочити на годину в холодильнику.
  3. Відокремте шматочок тесту вагою близько 35 г і розкотіть його до діаметру 10-12 см Гурток має бути не товстим, але і не сильно тонким, щоб не порватися.
  4. Викладіть в центр тесту столову ложку фаршу і, складаючи краї, отримаєте мішечок з хвостиком згори (зайве відріжте ножицями). Чим більше складок, тим краще. Стандартного числа немає, але в ідеалі має бути 13 складок.
  5. Варіть хинкали в киплячій солоній воді 5-7 хвилин. Почекайте, коли вони спливуть, дістаньте і викладіть на тарілку.
  Відгуки про чай TEA n TEA для прискорення метаболізму - позитивні і негативні


Як правильно є хинкали

как приготовить идеальные хинкали. изображение номер 6

Фото: Megobari

-Хинкали їдять тільки руками, хоча зараз багато хто притримує їх вилкою або чіпляють за хвіст. Головне-не проколювати, інакше увесь бульйон витече. Треба надкусити його і випити бульйон. Не обпечіться!

Деякі гості замовляють до хинкали соус, сметану або сацибели. Це не трагічно, але краще все ж є їх без соусу-усе потрібне вже є у блюді. Смак збалансований, треба тільки посипати меленим чорним перцем. Але якщо хинкали з сиром сулугуни, можна покласти згори шматочок вершкового масла.

І так, не потрібно їсти хвостик, він зазвичай залишається трохи сирим усередині!

Якщо раптом ви не змогли відразу доїсти хинкали і вони остигнули, не радимо підігрівати їх у воді або мікрохвильовій печі. Підсмажте хинкали на соняшниковій олії: комусь такі подобаються навіть більше, ніж варені.


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ