Зв'язатися з автором

Як приготувати рийет з курки



Розумниця і гордість “Челленджера” Кристина Подрезова ділиться з вами рецептом чудового рийета з курки, який подарує масу приємних емоцій і не збільшить при цьому вашу попові.

Взагалі рийет (він же риллет, він же rillettes на фр.)-це паштет з м’яса птиці з додаванням спецій. При цьому рийет містить тільки корисні продукти: гарбуз, лавровий лист, курку. Нічого шкідливого для організму! На відміну, наприклад від террина, де є вершки, бекон і навіть сало.

Єдине, чим вам доведеться пожертвувати в процесі приготування блюда-ваш час. З іншого боку, ці шість годин можна витратити на приємні домашні справи. Шанувати книжку, подивитися серіал, витерти пил з полиць або пограти з котом, поки готується рийет. У вас навіть буде час на виконання вправ для сталевого прессика, красивих рук і міцною попи. Так що усе не так страшно, як здається. Головне-щопівгодини підходити до плити і контролювати процес приготування блюда.

Через шість годин у вас з’явиться рийет, який можна їсти і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Його можна подавати в якості закуски, намазавши на цельнозерновые тости, або є разом з хрусткими овочами.

  Корисні звички: як комфортно і класно подорожувати


Рецепт рийета з курки з гарбузом

как приготовить рийет из курицы. изображение номер 2

Як приготувати рийет з курки

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ :

360 ХВИЛИН

КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ :

Не вказано

КАЛОРІЙНІСТЬ:

Не вказана

0 calories

Рецпет з сайту

PT1H

PT1H

Інгредієнти

Курка

500 г

Гарбуз

100 г

Лаврове листя

3 шт

Розмарин, базилік, чебрець

По щіпці

Горошини чорного перцю

10

Зубчик часнику

3 шт

Середня цибулина

1 шт

Сіль

За смаком

Також вам знадобляться дві каструлі різного діаметру. При цьому менша з них повинна поміщатися у велику. Готувати рийет треба на водяній лазні.

  1. Наріжте м’ясо великими шматками і розподілите його по дну каструлі рівномірним шаром. Можете залишити кістки, якщо використовуєте стегно або крила курки. Що стосується шкіри, краще її видалити відразу (і заразом знизити таким чином жирність рийета). Згори викладете овочі і спеції, очищений часник і нарізану на четвертинки цибулю. Помістіть меншу каструлю з інгредієнтами у велику-вона вже повинна стояти на плиті.
  2. Налийте у велику каструлю води-її рівень не повинен перевищувати половину висоти маленької (інакше вода втікатиме на плиту). Включіть конфорку на сильний вогонь, доведіть воду до кипіння, потім збавте вогонь і закрийте посуд з м’ясом кришкою. Нехай блюдо гаситься.
  3. Щопівгодини підливайте окріп у велику каструлю. Стежте, щоб вода не википала. Також періодично зрушуйте м’ясо лопаткою-воно не повинне прилипати до дна. За годину ви побачите, що м’ясо почало виділяти сік. Саме він стане тим магічним інгредієнтом, який “зв’яже” усі продукти. Відразу попереджаю: квартира наповниться неймовірно апетитним ароматом м’яса і спецій.
  4. Через декілька годин можете злегка посолити м’ясо. Остаточно “відрегулювати” рівень солі в рийете можна буде у кінці приготування.
  5. Через п’ять годин зніміть блюдо з вогню і дайте йому трохи “відпочити”. Як тільки м’ясо охолоне настільки, що ви зможете доторкнутися до нього і не обпектися, витягніть овочі. Лавровий лист, кістки і перець треба викинути.
  6. Збийте м’ясо вилкою (при цьому воно змішається з бульйоном). Повірте, курятина стане схожа на повітряний мус. У цей момент можете досолити блюдо за смаком, але намагайтеся не перестаратися. Розімніть вилкою овочі, лук і часник і змішайте з м’ясом.
  7. Викладіть рийет в симпатичні баночки або контейнер, закрийте кришкою, бережіть в холодильнику (до двох тижнів). І не забувайте насолоджуватися його прекрасним смаком.
  Сон в жару: 17 рад для тих, кому жарко вночі



© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ