Зв'язатися з автором

Як вибрати і нарізувати ідеальний авокадо: 12 ділових рад



Авокадо-корисний і смачний фрукт, багатий вітамінами і антиоксидантами. “Челленджер” зібрав 12 рад, як отримати від авокадо ще більше задоволення і користі.

Дима Соловйов

Медичний експерт “Челленджера” Авокадо незвичайний тим, що містить багато “хороших” жирів. Велика частина з них відноситься до мононенасыщенным і здатна “покращувати” склад холестерину крові. Це корисно для посудин і серця.

Як і багато інших фруктів, плоди авокадо містять багато вітамінів і антиоксидантів. Найбільш багаті авокадо вітамінами групи B і вітаміном K. Нарешті, в авокадо порівняльний мало цукру і багато клітковини. Таким чином, це не лише смачний, але і дійсно корисний фрукт!

как выбрать и нарезать идеальный авокадо: 12 дельных советов. изображение номер 4

Вибираємо авокадо

  1. Придивіться до шкірки . Чим авокадо стигліший, тим темніше його шкірка. Купувати авокадо з шкіркою світліше темно-зеленою не коштує, він вже не дозріє, і ви отримаєте жорсткий позбавлений смаку фрукт. Якщо ви хочете з’їсти авокадо прямо сьогодні-краще вибирайте плоди коричневого або баклажанового відтінку, їм не треба лежати і дозрівати, вони вже стиглі і м’які. Якщо ви купуєте авокадо про запас-зупинитеся на темно-зелених плодах. І, звичайно, переконаєтеся, що на вибраних фруктах немає проколів або глибоких подряпин, які могли б зачепити м’якуш.
  2. Натисніть на авокадо . Зрілий, але ще не перезрілий плід має бути пружним, злегка пружинити при натисканні. Він не має бути твердим, як камінь (це означає, що авокадо не дозрів), а при натисканні на нім не повинно залишатися відбитків і вм’ятин (такий плід вже перезрів і, можливо, почав псуватися).
  3. Надламайте стебло . Це надійний, але трохи складніший спосіб визначити стиглість авокадо. Якщо шкірка під ним зелена, такий плід повинен ще трохи полежати і дозріти, якщо коричнева-авокадо дозрів, його можна їсти. Проблема з цим способом тільки в тому, що авокадо з надломленим стеблом вже довго не зберігатиметься, максимум-2-3 дні, потім він почне окислюватися і темніти. І будьте обережніші в магазині, продавцям може не сподобатися, що ви ламаєте стебла на ще не сплачених продуктах!
  MIOFF, Російський тиждень фитнеса, виставка, майстер-клас, фитнес


как выбрать и нарезать идеальный авокадо: 12 дельных советов. изображение номер 5

Прискорюємо дозрівання

  1. Бережіть авокадо разом з іншими фруктами . Покладіть авокадо в паперовий пакет разом з іншими фруктами і овочами з вашого холодильника. Овочі і фрукти виділяють етилен, який сприяє дозріванню, так що всі разом вони дозріють набагато раніше, ніж поодинці.
  2. Не переохолоджуйте авокадо . Якщо ви пішли попередній раді, фрукт повинен дозріти за 2-3 дні. Якщо ж ви накупили авокадо про запас, зберігаєте їх в холодильнику в окремих пакетах, термін їх зберігання сильно збільшиться.
  3. Використайте екстрений спосіб . Якщо ж у вас немає 2-3 днів, і вам терміново треба приготувати гуакамоле, можна скористатися таким методом: покладете цілий недозрілий авокадо в мікрохвильову піч на пару хвилин. Чесно кажучи, це не самий кращий спосіб, тому що авокадо насправді зовсім не дозріває, він просто запікається і стає м’якше. Гуакамоле ви приготуєте, але смак буде зовсім не той.

как выбрать и нарезать идеальный авокадо: 12 дельных советов. изображение номер 6

Ріжемо авокадо

    1. Розділіть авокадо на дві частини. Покладіть авокадо на обробну дошку, надріжте його з одного боку, поки не наштовхнетеся ножем на кісточку. Потім повертайте авокадо так, щоб розрізати уподовж увесь м’якуш.
    2. Витягніть кісточку. Для зручності використайте ніж як важіль : вставте його в проріз і підчепіть ним верхню частину розрізаного авокадо. Вона відстане від кісточки, і ви зможете її зняти. Потім підчепіть кісточку ножем, вона вийде досить легко.
    3. Наріжте авокадо. Акуратно зробіть в м’якуші декілька вертикальних надрізів (таких, щоб ніж діставав до шкірки, але не протикав її). Чи не вертикальних: тут усе залежить від того, якої форми шматочки авокадо вам потрібні-скибочки, кубики, смужки.
    4. Виріжте м’якуш. Візьміть ложку (важливо, щоб це була ложка, злегка загострена на кінці) і зачерпніть м’якуш авокадо з шкірки. Якщо авокадо досить стиглий, у вас не виникне особливих проблем з вирізуванням м’якуша. Намагайтеся встромляти ложку як можна ближче до шкірки, щоб не викидати половину плоду.
    5. Приберіть надлишки авокадо. Якщо вам потрібна тільки половина авокадо (та ви герой, якщо можете вчасно зупинитися і не з’їсти його цілком!), не виймайте кісточку з іншої половини і злегка побризкайте залишки авокадо соком лимона (це не дасть йому окислюватися і потемніти). Загорніть плід в харчову плівку (важливо, щоб плівка щільно облягала м’якуш, не залишаючи місця для повітря) і приберіть в холодильник. Авокадо буде свіжим і соковитим ще 2-3 дні.
    6. Подавайте нарізаний авокадо до столу . Чого ви чекаєте? Насолоджуйтеся вашим ідеальним авокадо: додайте його в салат, зробіть гуакамоле, пасту для бутербродів, смузи-та що завгодно!
  Аксесуари для будинку: 10 предметів, які створюють затишок



© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ