Зв'язатися з автором

Коли набрид омлет: неординарні способи приготувати яйця


Яйца-один з кращих варіантів сніданку, в них досить багато білку, а в жовтках містяться ще і корисні жири. Ось тільки від щоденної яєчні або омлету швидко втомлюєшся. Щоб якось різноманітити сніданки, пропонуємо вам п’ять нових рецептів з яєць.

Яйцо-пашот

Це традиційне французьке блюдо є яйцями, звареними без шкаралупи. За рахунок такого способу варіння білок виходить неймовірно ніжним, а жовток залишається рідким. Є яйц-пашот можна і як окреме блюдо, але частіше його додають в різні супи, салати або навіть сендвічі.

Класичний рецепт приготування такий:

-У великій каструлі закип’ятити не менше літра води і понизити вогонь, щоб вода ледве кипіла;

-додати парі ложок оцту-він забезпечить коагуляцію білку, тобто допоможе йому краще обволікатися навколо жовтка;

-зробити декілька кругових рухів ложкою у воді, щоб утворилася воронка і акуратно випустити туди яйце;

-через хвилину злегка завадити воду, щоб яйце не прилипнуло до дна;

-варити ще три хвилини, після чого обережно вийняти яйце шумівкою і перекласти в кухоль з крижаною водою;

  Трагічні долі відомих бодибилдеров


-Через півхвилини дістати яйце і обрізувати нерівні краї. От і все, яйцо-пашот готове!

Яйце в кошику з бекону

Не найкорисніший, але дуже смачніший рецепт, який, правда, вимагає досить багато часу, так що перед роботою готувати такі яйця навряд чи вийде.

-Візьміть невеликі форми для випічки і застеліть кожну з них беконом, щоб вийшли кошики;

-покладете на дно сирного сиру і грибів або овочів;

-згори розбийте яйце, посоліть і поперчіть його;

-запікайте блюдо в духовці близько 30 хвилин, відстежуючи готовність за станом жовтка.

Суфле з яєць

Спочатку суфле робилося саме з яєць. Цей незвичайний рецепт дає можливість зрозуміти, що яйця можуть бути ще і непоганим десертом.

-Жовтки двох яєць відокремити від білків, додати сіль, цукор і товчені сухарі, усе перемішати;

-білки збити в піну і змішати з жовтками;

-змастити форму для випічки олією, залити масу, що туди утворилася, і накрити пергаментним папером;

-запікати 10-15 хвилин при температурі в 180 градусів.

  Олександр Федоров : навіщо потрібні спонтанні тренування і здивування м'язів


Яйца Орсини

“Сніданок аристократа”-так називали це блюдо в XIX столітті. Зараз же яйця Орсини зустрінеш нечасто, хіба що у вишуканих французьких ресторанах.

-Білки обережно відокремити від жовтків, щоб жовтки залишилися цілі;

-білки посолити і збити в піну;

-узяти форму для запікання і засипати дно тертим сиром;

-залити згори білкову піну;

-зробити по центру поглиблення і залити до його жовток;

-запікати в духовці при 180 градусах впродовж 10 хвилин.

Мариновані яйця

Мабуть, самий незвичайний спосіб приготувати яйця-замаринувати їх. Проте англійці обожнюють саме такий вид яєць і їдять їх як на сніданок, так і на вечерю. Варіантів маринаду велика кількість, ми приведемо в приклад лише один з них.

-Відварите яйця впродовж 10 хвилин, після чого помістите в холодну воду і очистите;

-Для маринаду закип’ятіть півтора літри води і додайте в неї по чайній ложці солі, цукру, оцту, чорного перцю, кардамону, насіння гірчиці і гвоздики;

-варите маринад на повільному вогні впродовж 10 хвилин;

  Вправи Кегеля при нетриманні сечі


-складіть яйця у банку і залийте охолодженим маринадом;

-поставте банку в холодильник на два-три дні, після чого можете насолоджуватися самою незвичайною закускою з яєць.


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ