Зв'язатися з автором

Дієтичні рецепти з желатином


дієтичні рецепти з желатином

Звичайний харчовий желатин не лише дозволяє створювати кулінарні шедеври із звичайних продуктів, але ще і проносить величезну користь. У його складі містяться амінокислоти, необхідні для синтезу колагену, який відповідає за пружність шкіри, еластичність зв’язок, міцність хрящів. Також желатин містить гліцин, що покращує діяльність нервової системи (він навіть продається в аптеках як м’який заспокійливий засіб).

Якщо ж ви дотримуєтеся вегетаріанського живлення, желатин можна замінити агар-агаром. Що синтезується з водоростей, він містить корисні пектини і органічні кислоти, мінеральні солі і вітаміни. Агар-агар покращує перистальтику і м’яко обволікає стінки шлунку, тому підходить навіть для язвенников (чого не скажеш про водорості в первозданному виді).

З желатину і агар-агару можна приготувати безліч блюд, але ми вибрали для вас найсмачніші і, звичайно ж, самі низькокалорійні.

Перед застосуванням обов’язково заздалегідь замочите желатин в холодній воді на 30-40 хвилин, а агар-агар на 2-3 години.

Дієтичне желе з кефіру і желатину

Інгредієнти:

  • Кефір нежирний-500 мл
  • Желатин-2 ст. л.
  • Вода-100 мл
  • Ягоди свіжі-200 г
  • Підсолоджувач за смаком
  Нестача вітамінів. Серйозна загроза здоров'ю


Желатин заздалегідь замочити в холодній воді на 30 хвилин, потім підігріти, але не кип’ятити. Остудити до злегка теплого стану і влити суміш в кефір, гарненько перемішати. Всипати ягоди, додати підсолоджувач. Вилити кефір у форму (чи порційні форми) і прибрати в холодильник на 3-5 годин.

КБЖУ на 100 г:

  • Білки-3,6 г
  • Жири-0,17 г
  • Вуглеводи-4,2 г
  • Калорійність-35 ккал

Дієтичне суфле з білків і желатину

Інгредієнти:

  • Білки яєчні-3 шт.
  • Желатин-10 г
  • Вода-50 мл
  • Підсолоджувач, ванілін за смаком

Желатин розвести в холодній воді, залишити для набрякання, потім нагрівати до розчинення, але не кип’ятити. Білки прогріти на водяній лазні при постійному помішуванні до температури 72 градуси (щоб убити можливих збудників сальмонельозу), якщо немає градусника, то можна поміряти мізинчиком (повинно бути дуже гаряче, майже обжигающе), потім додати щіпку солі і гарненько збити міксером до стійких піків, додати підсолоджувач і ванілін. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою ввести трохи захололий желатин і розмішати суміш до однорідності. Потім якнайскоріше (маса швидко застигатиме) розподілити суміш по формах і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

  Тренінг плечей : жими проти підйомів через сторони


КБЖУ на 100 г:

  • Білки-22,7 г
  • Жири-0,1 г
  • Вуглеводи-0,14 г
  • Калорійність-91,9 ккал

Дієтичний мармелад з соку і желатину

Інгредієнти:

  • Сік свежевыжатый-500 мл
  • Желатин-2 ст. л.
  • Вода-100 мл

Сік можна брати будь-кому-апельсиновий, яблучний, ягідний, персиковий. Розведіть в холодній воді желатин, нагрівайте до розчинення, остудіть і змішайте з соком. Якщо сік кислий, додайте трохи підсолоджувача. Розлийте сік по маленьких формах (наприклад, для льоду або для цукерок) і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин. Якщо у вас таких немає, можете вилити сік в плоске деко і розрізати, коли мармелад захолоне.

КБЖУ на 100 г:

  • Білки-3,9 г
  • Жири-0,2 г
  • Вуглеводи-6,5 г
  • Калорійність-41,8 ккал

Дієтичний шоколадний чизкейк з сиру з желатином

Інгредієнти:

  • Сир м’який нежирний-200 г
  • Яйце-1 шт.
  • Молоко-200 мл
  • Желатин-1 ст. л.
  • Какао-порошок-3 ст. л.
  • Вівсяні пластівці-3 ст. л. без гірки
  • Банан-1 шт.
  • Підсолоджувач за смаком

Відокремити білок від жовтка і прибрати в холодильник. Жовток змішати у блендері з вівсяними пластівцями і бананом. Краще брати стиглий плід-тоді тісто не доведеться додатково підсолоджувати. Отриману суміш рівномірним шаром намажте на дно роз’ємної форми і запікайте 15-20 хвилин при 180°С.

  Як схуднути у важких місцях?


Желатин розвести в холодному молоці, потім нагрівати до розчинення(~65-70 градусів), ні в якому разі не кип’ятити. Білок прогріти на водяній лазні при постійному помішуванні до температури 72 градуси (щоб убити можливих збудників сальмонельозу), потім гарненько збити міксером. Сир, молоко з желатином, підсолоджувач, какао-порошок добре перемішати, потім обережно додати збитий білок. Викласти масу на захололий корж, застеливши борти форми пергаментом, і прибрати майбутній тортик в холодильник на 4-5 годин. Обережно зняти з готового чизкейка форму і папір.

КБЖУ на 100 г:

  • Білки-13,3 г
  • Жири-4,7 г
  • Вуглеводи-12,8 г
  • Калорійність-145 ккал

Дієтичний холодець з курки з желатином

Інгредієнти:

  • Вода-1 л
  • Філе куряче-500 г
  • Часник-4-5 зуб.
  • Лук-1 шт.
  • Морква-1 шт.
  • Перець чорний, сіль за смаком
  • Желатин-2 ст. л.

Філе вимити, залити холодною водою і відварити до готовності разом з цілою очищеною цибулиною, зубчиками часнику, морквою, сіллю і перцем, потім вийняти і залишити остуджуватися. Лук і часник можна викинути. У гарячому бульйоні розчинити замочений раніше в холодній кип’яченій воді желатин. Захололе філе розібрати на волокна. Моркву нарізувати дрібними кубиками. Викласти м’ясо і моркву в порційні форми і залити бульйоном. Прибрати в холодильник на 4-5 годин.

  МКЦ


КБЖУ на 100 г:

  • Білки-8,9 г
  • Жири-0,4 г
  • Вуглеводи-0,34 г
  • Калорійність-42,4 ккал

Панна-кота: дієтичний заварний десерт з агар-агаром

Інгредієнти:

  • Молоко-450 мл
  • Ванілін, підсолоджувач за смаком
  • Крохмаль кукурудзяний-2 ст. л.
  • Агар-агар-2 ч. л.

Агар-агар замочити в 100 г молока або води на 2-3 години (а краще на ніч). Нагрівати молоко з крохмалем, сахарозаменителем і ваніліном до закипання. Додати агар-агар, збити міксером. Розлити по формах. За бажання в ще не застиглу панна-коту можна додати ягоди, шматочки апельсина або банана, шоколадну крихту, кокосову стружку, горішки і ін. Остудити до кімнатної температури, прибрати в холодильник на годину.

КБЖУ на 100 г:

  • Білки-2,9 г
  • Жири-3,1 г
  • Вуглеводи-15,3 г
  • Калорійність-97,4 ккал

Дієтичний зефір на агар-агарі

Інгредієнти:

  • Яблука-2 шт.
  • Білок яєчний-1 шт.
  • Вода-80 мл
  • Агар-агар-4 г
  • Підсолоджувач за смаком

Яблука очистити від шкірки і серцевин, запекти. Пюрировать у блендері, змішати зі збитим білком і підсолоджувачем. Агар-агар замочити на 2-3 години в холодній воді, нагрівати до кипіння, злегка остудити і додати в яблучну суміш, не припиняючи збивати її. Швидко перекласти суміш в кондитерський мішок і відсадити зефір на деко. Залишити на 2-3 години.

  Підтягування паралельним хватом


КБЖУ на 100 г:

  • Білки-0,9 г
  • Жири-0,3 г
  • Вуглеводи-8,1 г
  • Калорійність-40,6 ккал

Style Підсумок

Показники КБЖУ пораховані приблизно і усереднені-для точності краще коригуйте цифри з урахуванням калорійності і нутриентного складу продуктів, які ви використовуєте.


© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ