Зв'язатися з автором

Картопля з луком, запечена в духовці


Нижче розписаний простий покроковий рецепт з фото приготування смачної картоплі, запеченої з луком в духовці.

Час приготування : 40-60 хв.

Кількість порцій : 6 порцій

Інгредієнти

  1. Картопля-9 шт. (1-1,5 кг)
  2. Часник-3-4 зубчики
  3. Цибуля-3-4 шт.
  4. Маслинова олія-за смаком
  5. Сіль, перець мелений чорний-за смаком
  6. Зелена цибуля-для подання
  7. Сир фета або сирний сир-для подання

КБЖУ (калорійність, білки, жири, вуглеводи)

Калорійність на 100 г Білки Жири Вуглеводи
123 ккал 1,9 г 6,9 г 15,6 г

Покрокова інструкція

Картопля, запечена з луком і часником в духовці,-це смачне блюдо, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Картоплю рекомендується брати молоду, оскільки вона швидше готується. Лук можна використати як звичайний ріпчастий, так і фіолетовий, щоб блюдо вийшло ніжнішим. Спеції можна узяти будь-хто на вибір. Для презентації використовується солонуватий сир фета, але його можна замінити будь-яким сирним сиром. Для готування знадобляться форма для запікання з високими бортами, розігріта до 180-200 градусів духова піч, покроковий фоторецепт і 15 хвилин часу на підготовку інгредієнтів.

  Фитнес-гімнастика для обличчя Галини Дубининой


Крок 1

Зберіть усі необхідні інгредієнти і включіть духову шафу розігріватися до 200 градусів.

неочищені картопля, лук і часник

Крок 2

Візьміть часник, відокремте необхідну кількість зубчиків, очистьте від лушпиння. Видаліть з середини часнику щільне біле або зеленувате стебло, яке є джерелом їдкого запаху. Дрібно наріжте часник або натріть на дрібній стороні терки.

часник очищається від лушпиння

Крок 3

Помийте молоду картоплю і очистьте від шкірки.

Краще всього овочі саме чистити, а не скребти, інакше може залишитися тонка плівка сірого кольору, яка зіпсує вид блюда.

Наріжте кожну картоплину тонкими кружечками приблизно однакової товщини, щоб вони пропеклися рівномірно.

картопля очищається від шкірки

Крок 4

Візьміть цибулю і очистьте від лушпиння. Помийте овочі під проточною водою, а потім наріжте тонкими кільцями, по ширині приблизно такими ж, як і картопля.

цибуля очищається від лушпиння

Крок 5

У ступці або будь-якій іншій глибокій місткості перемішайте маслинову олію з часником, розминаючи овоч, щоб олія просочилася його смаком і запахом. Змастіть дно форми для запікання часниковою олією, а згори рівномірно викладете слайсы картоплі, посолите і поперчите за смаком.

  Забив кисті - причини, лікування і можливі ускладнення


кружечки картоплі у формі для запікання

Крок 6

За допомогою силіконового пензлика рівномірно змастіть картоплю олією, що залишилася, і викладете згори шар з кілець лука. Відправте форму до заздалегідь розігрітої до 180-200 градусів духовку випікатися на 40-45 хвилин (до готовності). Якщо лук почне горіти на сирій картоплі, тоді накрийте форму фольгою.

кільця лука з картоплею у формі для запікання

Крок 7

Смачна, низькокалорійна картопля, запечена з луком і часником в духовці, готова. Прикрашайте нарізаним пір’ям зеленої цибулі і тонким шаром подрібненого сирного сиру. Подавайте до столу гарячим. Смачного!

запечена картопля з луком і зеленню на тарілці

Зміст

  • 1 Інгредієнти
  • 2 КБЖУ (калорійність, білки, жири, вуглеводи)
  • 3 Покрокова інструкція
    • 3.1 Крок 1
    • 3.2 Крок 2
    • 3.3 Крок 3
    • 3.4 Крок 4
    • 3.5 Крок 5
    • 3.6 Крок 6
    • 3.7 Крок 7

© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ