Сьогодні ми підготували для вас покроковий рецепт приготування паштету з лосося в домашніх умовах (з фотографіями).
Час приготування : 10-15 мін
Кількість порцій : 5 порцій
Інгредієнти
- Солоний або копчений лосось-200 г
- Лимон (середній)-1 шт.
- Зелень-1 невеликий пучок
- М’який вершковий сир (кремовий)-200 г
- Сметана (нежирна) або густий кислий натуральний йогурт-1 ч. л.
- Житній хліб-5 шматочків
- Перець чорний мелений-за смаком.
КБЖУ (калорійність, білки, жири, вуглеводи)
Калорійність на 100 г | Білки | Жири | Вуглеводи |
284,8 ккал | 13,5 г | 24,7 г | 6,1 г |
Покрокова інструкція
Паштет з лосося-це смачна і проста в приготуванні закуска, яку можна зробити в домашніх умовах за считаные хвилини. Житній хліб ідеально доповнить ніжно-вершковий смак паштету, готувати який можна на основі як копченого, так і солоного лосося, наприклад, кети. Калорійність блюда не найнижча, проте можна зробити блюдо більше дієтичним, використавши знежирений сир замість крем-сыра, а хліб рекомендується узяти висівковій. За допомогою розписаного нижче рецепту з покроковими фото ви навчитеся, як приготувати паштет з рубаного лосося.
Крок 1
Для першого етапу вам знадобляться ретельно вимитий під проточною водою лимон і цедрорезка. У разі відсутності такою можете скористатися дрібною теркою. Візьміть лимон і зріжте цедру приблизно з половини плоду, але не робіть занадто глибокі надрізи, інакше шкірка буде гіркою.
Крок 2
За допомогою соковижималки видавите сік з половини лимона, звертаючи увагу на те, щоб в рідину не потрапляли кісточки.
Крок 3
Візьміть солоний або гарячого копчення лосось, зніміть шкуру і акуратно дістаньте усі кістки за допомогою пінцета, щипців або просто нігтів. Перед подальшим обробленням ще раз перевірте ще раз м’ясо подушечками пальців на наявність кісток. Нарубайте рибу маленькими кубиками і складете в миску. Помийте кріп під проточною водою, здрейфите зайву рідину, відкладете невеликий пучок зелені убік, а частину, що залишилася, дрібно нашаткуйте.
Крок 4
Візьміть глибоку миску і покладіть в неї цедру і вершковий крем-сир. Згори залийте компоненти свежевыжатым лимонним соком.
Увага! Вершковий сир має бути кімнатної температури.
Крок 5
У миску до заготівель додайте одну чайну ложку густого кислого натурального йогурту або сметани з низьким вмістом жиру.
Крок 6
За допомогою вилки розімніть вершковий крем-сир, змішайте з лимонним соком і цедрою, а потім додайте рубаний лосось і зелень. Ретельно перемішуйте до утворення однорідної маси.
Крок 7
Візьміть житній або висівковий хліб і наріжте п’ять скибочок однакової товщини, приблизно в 1 сантиметр. За допомогою широкої склянки або кондитерського кільця видавите хлібний м’якуш, щоб вийшли симетричні кружечки. Викладіть підготовлений паштет на хлібну основу. На один хлібець йде приблизно 1 столова ложка паштету.
Крок 8
Візьміть відкладений кріп і розділіть його на дрібніші частини. Присыпьте викладений на хліб паштет чорним меленим перцем.
Крок 9
Смачний паштет з лосося, приготований в домашніх умовах по покроковому фоторецепту, готовий. Викладіть паштет, що залишився, на хлібні кружечки, прикрасьте невеликою гілочкою кропу і подавайте до столу. Смачного!
Зміст
- 1 Інгредієнти
- 2 КБЖУ (калорійність, білки, жири, вуглеводи)
- 3 Покрокова інструкція
- 3.1 Крок 1
- 3.2 Крок 2
- 3.3 Крок 3
- 3.4 Крок 4
- 3.5 Крок 5
- 3.6 Крок 6
- 3.7 Крок 7
- 3.8 Крок 8
- 3.9 Крок 9