Зв'язатися з автором

Користь авокадо – 7 доведених плюсів авокадо (№5 вас здивує!)


авокадо post image

1: Авокадо багатий нутрієнтами

Плоди авокадо упевнено займають перше місце за змістом поживних речовин, істотно перевершуючи в цьому відношенні будь-які інші фрукти. У 100 грамах авокадо (половинці м’якуша одного фрукта) міститься 160 ккал, 15 г жиру, 9 г вуглеводів і 2 г білку(1).

Серед вітамінів і мінералів, якими багатий авокадо, особливе значення має калій, важливий для здоров’я серця, вітамін До, необхідний для підтримки оптимальної консистенції крові і щільності кісток, а також вітамін В6, що впливає на роботу нервової системи.

2: Авокадо незамінний для білкових дієт

Попри те, що в 100 г авокадо міститься 9 г вуглеводів, приблизно 7 з них є неперетравлюваною клітковиною; 0.1 г від загальної кількості вуглеводів доводяться на крохмаль і 0.5-0.7 г на прості цукру. У результаті, гликемический індекс авокадо близький до нуля.

Високий вміст корисних жирів і лише незначний вміст цукрів і інших здатних засвоюватися вуглеводів робить авокадо унікальним фруктом для безвуглеводних і білкових дієт. Відмітимо також, що авокадо стане відмінним доповненням дієти для м’язів.

  Китайські ягоди годжи - чи дійсно вони корисні для схуднення?


3: Авокадо прискорює метаболізм

Істотний зміст в авокадо мононенасыщенных жирів (майже 10 г на 100 г м’якуша плоду-більше половини від сумарної кількості жирів в нім) і високий вміст харчових волокон впливає на те, як організм переварює і засвоює такий фрукт.

Клітковина і жир викликають почуття насичення і наповнення шлунку попри те, що калорійність, загалом, не так вже і велика (160 ккал в половині м’якуша одного плоду). Це прискорює метаболізм, примушуючи тіло працювати довше на меншій кількості калорій.

4: Авокадо покращує імунітет

Високий вміст і унікальна комбінація природних антиоксидантів в авокадо-передусім вітамінів С і Е, а також каротиноїдів, селену, цинку, фитостеринов і омега-3 жирних кислот-допомагають організму боротися із запаленнями, посилюючи імунітет.

Особливо важливе значення це має для тих, хто займається силовими тренуваннями з метою росту м’язів-процеси відновлення мускулатури часто пов’язані з мікрозапаленнями, і чим менше таких запалень, тим швидше організм відновлюється, а м’язи ростуть.

5: Авокадо робить організм молодше

Одним з найцікавіших плюсів авокадо є те, що цей фрукт підвищує рівень засвоєння поживних речовин і антиоксидантів, що містяться в інших продуктах раціону. Наукові дослідження говорять про те, що засвоєння каротиноїдів підвищується в 3-5 разів(2).

  Фруктоза - що це таке? Чому і як фруктоза ламає обмін речовин?


Чим більше природних антиоксидантів організм отримує з їжі, тим успішніше він бореться як з симптомами старіння, так і з розвитком ракових клітин. Окрім цього, учені вважають, що вживання авокадо знижує ризик розвитку раку передміхурової залози(3).

6: Авокадо підвищує тривалість життя

Захворювання серцево-судинної системи є найбільш поширеною причиною смертності у всьому світі. Симптомами подібних хвороб є високий кров’яний тиск, підвищений рівень холестерину, тригліцеридів і ряд пов’язаних параметрів.

Наукові дослідження показують, що регулярне вживання авокадо знижує кількість тригліцеридів в крові на 20%, знижуючи рівень поганого холестерину і збільшуючи рівень хорошого. Це знижує ризик розвитку хвороб серця, впливаючи на тривалість життя(4).

7: Авокадо легко готувати

Існує нескінченна кількість способів використання авокадо при приготуванні їжі. Нарізаний кубиками м’якуш можна додавати в різні салати, намазувати замість олії на сендвічі, не говорячи про використання авокадо для молочних і фруктових шейков.

Якщо ж вам не подобається смак і структура м’якуша сирого фрукта, додайте його при гасінні і приготуванні їжі. Обсмажений м’ясний або курячий фарш, змішаний з м’якушем авокадо, стане як відмінною заправкою для буритос, так і легко виступить основним блюдом.

  10 кращих добавок для сушки


***

Авокадо можна сміливо назвати найважливішим для здоров’я фруктом-вміст корисних жирів і різних вітамінів в нім перевершує плоди будь-яких інших рослин. Використати авокадо в їжу дуже просто, оскільки його можна їсти як сирим, так і застосовувати в готуванні.

Наукові джерела:

  1. Avocados, raw, all commercial varieties, source
  2. Effects of a vegetarian diet vs. a vegetarian diet enriched with avocado in hypercholesterolemic patients, source
  3. Carotenoid Absorption from Salad and Salsa by Humans Is Enhanced by the Addition of Avocado or Avocado Oil, source
  4. Inhibition of prostate cancer cell growth by an avocado extract: role of lipid-soluble bioactive substances, source

© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ