Зв'язатися з автором

Здорове харчування, яке ШКІДЛИВЕ, – анти-полезные продукти


нездорове здоров'я post image

1: Клітковина в продуктах

Плюси: клітковина, грубі харчові волокна рослин, є важливим компонентом здорового харчування, забезпечуючи просування їжі по стравоходу. Недолік клітковини в раціоні призводить до уповільнення обмінних процесів, замків і набирання зайвої ваги.

Мінуси: багата клітковиною і бідна жирами дієта загострює виразки, геморой і інші хвороби травної системи (калові маси стають занадто твердими). Окрім цього, надлишок клітковини знижує нормальну кислотність шлунку і провокує здуття(1).

Як і чому цукор ламає роботу метаболізму і веде до швидкого набору ваги. Чим саме шкідливий цукор?

2: Вівсянка на сніданок

Плюси: вівсяні пластівці легкі і швидкі в приготуванні, забезпечуючи при цьому довге насичення за рахунок створення клееподобной маси в шлунку. Порція з 100 г містить 50% денної норми споживання магнію, 30% норми заліза і по 5% вітаміну В6 і кальцію.

Мінуси: навіть “повільна” вівсянка, зварена на молоці з фруктами, може бути шкідлива, не говорячи про вівсяні пластівці миттєвого приготування. Поєднання жиру і лактози з молока, кислот і цукрів з фруктів і складних вуглеводів вівсянки створює непевариваемую масу в шлунку(2).

  Самі НЕ корисні фрукти - чому яблука і полуницю не можна їсти?


3: Вегетаріанство

Плюси: останні наукові дослідження все голосніше говорять про те, що вживання бекону, ковбас і інших м’ясних напівфабрикатів шкодить здоров’ю і підвищує ризик розвитку раку. Окрім цього, промислове м’ясо містить величезну кількість гормонів і антибіотиків.

Мінуси: виключення з раціону тваринних білків і їх заміна на картоплю, рис і крупи-не кращий вибір для здоров’я, оскільки злакові і крохмальні продукти бідні вітамінами і мінералами. Якщо ви не готові жити на овочах, залишайтеся мясоедом.

4: Йогурти з пробіотиками

Плюси: згідно з деякими науковими дослідженнями, пробіотики (біфідобактерії і інші “корисні” мікроорганізми) можуть покращувати мікрофлору кишковика. Найчастіше пробіотики додаються в молочні продукти, що продаються рекламою про нормалізацію травлення.

Мінуси: йогурти з пробіотиками дійсно збільшують мікрофлору в кишковику, будучи поєднанням схожих на дріжджі речовин, лактози і цукру. Проте наукові дослідження не змогли знайти жодної хвороби, для якої це збільшення буде корисним.

5: Маслинова олія

Плюси: маслинова олія є важливим джерелом вітамінів Е і До, нездатних синтезуватися нашим організмом. Вітамін Е міститься у багатьох оліях, проте жировий профіль маслинової олії (співвідношення омега 6 і 9) можна вважати одним з найкращих.

  Підйом ніг у висі - помилки техніка, якої ви повинні уникати


Мінуси: 210°C-температура, при якій маслинова олія втрачає свої корисні властивості. Враховуючи цей факт, воно абсолютно не підходить для жаріння, перетворюючись при зайвому нагріванні в канцероген. Маслинова олія повинна додаватися виключно після готування.

6: Атлантична сьомга

Плюси: більшість видів сьомги і лосося, що продаються в супермаркетах, вирощена на фермах, де риби живуть в тяжких умовах і живляться кукурудзою і білковими сумішами для набору маси. Багато хто готовий платити потрійну ціну за вирощену “на волі” рибу.

Мінуси: із-за забруднення океану атлантична сьомга може містити у своєму складі істотну кількість ртуті і інших важких металів. Вирощена на фермах сьомга, принаймні, проходить контроль якості-та і зміст корисних омега-3 в ній вищий.

7: Чим більше води-тим краще

Плюси: рекомендація пити більше води є однією з найбільш поширених рад дієтологів. Найчастіше люди сприймають рекомендацію як вимогу пити додаткові 3-4 літри чистої води, навіть не запитуючи, як саме це допомагає організму.

Мінуси: вищеназвана цифра-3 літри води-має на увазі сумарне вживання рідини, включаючи фрукти, овочі і іншу їжу. Вживання надмірної кількості води ускладнює травлення, розбавляючи шлункові соки і знижуючи міру їх активності.

  Таблиця змісту кофеїну в чаї, эспрессо і чашці розчинної кави


***

Навіть якщо ці рекомендації є незаперечно корисними, зайва кількість клітковини в раціоні, вівсяна каша з фруктами на молоці і надмірне вживання води-усе це порушує травлення і шкодить здоров’ю. Помірність-краще правило.

Наукові джерела:

  1. The Problems with a High Fiber Diet, source
  2. Beyond Gluten-Free: How Corn And Oats Are Becoming Just As Troublesome As Wheat Gluten, source

© 2019 ФІТНЕС / КРОССФІТ / СХУДНЕННЯ